• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 11 Aralık 2023 13:08

Talih kuşu Antalya'nın üzerinde

Talih kuşu Antalya'nın üzerinde

2024 Yılına girmemize artık sayılı günler kalırken büyük ikramiyesi tam 400 milyon lira olan Milli Piyango vatandaşlarda heyecan yaratırken değişik hayallere sürükledi.

Her yıl çok sayıda vatandaş büyük ikramiyeyi kazanarak zengin olma umuduyla Milli Piyango bileti alıyor. Bu yıl da çok sayıda vatandaşın şansını denemek için Milli Piyango bileti alacak.

Bu yılki çekiliş, hayallerini süsleyen büyük ikramiyeyi kazanma şansını artırıyor. Milli Piyango yılbaşı çekilişinde, dağıtılacak olan toplam ikramiye tutarı ise 2 milyar 355 milyon 650 bin lira olacak. Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları tam 400 lira, yarım 200 lira ve çeyrek bilet 100 lira şeklinde olacak.

ANTALYA ŞANSINI KANITLADI

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, son dönemde Antalya'nın şansına dikkat çekerken "Antalya bu konuda şanslı olduğunu kanıtlamış bir il. Muratpaşa ilçemiz ise verdiği ikramiyelerle Türkiye'nin önde gelen ilçelerinden bir tanesi. Yaklaşık 3 hafta önce 190 milyonluk büyük ikramiye Antalya'dan çıktı. Bu da talih kuşunun hala Antalya üzerinde uçtuğunu gösteriyor" dedi. 

BİLET CÜZDANDA OLSUN İSTENİYOR

Yılbaşı biletlerinin 10 Kasım'da satışa çıktığını hatırlatan Başkan Çobanoğlu, biletlerin tükenmesi durumunda ise makinelerden satışların devam edeceğinin altını çizdi. Başkan Sercan Çobanoğlu, "Online kanallar bizim kanalımız değil. Biz klasik bilet dediğimiz fiziksel kanala bakıyoruz. İnsanlar bunu bir gelenek olduğunu bildiği için klasik biletten devam ediyor. Elimle göreyim elimle dokunayım o bilet cüzdanımda bi kalsın çıkınca bi kontrol edeyim’ algısı hala devam ediyor. Online bilete çıkan ikramiyeler de oldu. Online bilet daha yeni bir oluşum yaklaşık 2-3 yıllık. Online da çıkan olabiliyor ama klasik fiziksel biletlerde satış daha fazla olduğu için şans daha yüksek" açıklamasında bulundu.

HERKESİN UĞURLU RAKAMI VAR

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, "Herkesin uğurlu rakamı var. Kimi geliyor 3 istiyor kimi geliyor 7 istiyor. sonu 111 olsun diyen de var 222 olsun diyen de var. Doğum tarihlerine göre bilet isteyenler var. Herkesin kendi uğuruna göre bulmaya çalışıyoruz" ifadelerini kulladı.

Uğur olsun diye ya da şansını arttırmak amacı ile seri halinde bilet alanların da bulunduğunu vurgulayan Başkan Sercan Çobanoğlu şunları söyledi: "Seri bilet alımı bir gelenek. Çok eskiden baba tam bilet alırdı. Anne yarım çocuk ise çeyrek bilet alırdı. Şimdi ekonominin geldiği göstergeden dolayı bu durum biraz sekteye uğradı. İnsanlar artık bir tane bilet alıyorlar. Çıkarsa buna da çıkar diyorlar. Yani seri biletler hala mevcut ama gelip de bariz ben şunu istiyorum ben bunu istiyorum diyen bir kitle yok artık."

Haber: Yalçın KÜÇÜK