• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 10 Mayıs 2024 10:39

TAKSİYE ZAM GELDİ

TAKSİYE ZAM GELDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ulaşım esnafının yaptığı toplantı sonrasında taksilere zam yapıldı. 

Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar merkez ve ilçelerimizde bulunan Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanlarımızın katılımlarıyla toplantı gerçekleştirerek taksimetre tarifelerinin güncellenmesi hakkında gerçekleştirilen toplantı sonrasında taksilere zam kararı çıktı.

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN GEÇERLİ

Maliyetlerdeki artışlardan dolayı zammın kaçınılmaz bir hale geldiğini aktaran Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, "Artan maliyetlerden dolayı, Taksici esnafımızın daha fazla mağduriyet yaşamaması adına, Birlik Başkanımız Adlıhan Dere öncülüğünde, tüm İlçe Oda Başkanlarımızla birlikte merkez ve ilçelerdeki esnafımıza, 01 Haziran’da geçerli olmak üzere taksimetre zammı alınmıştır" ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ ÜCRETİ 25 TL OLDU

Alınan zam kararının ardından Antalya büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e esnaf adına teşekkür eden Mehmet Ali Alkan, taksimetre açılışının 25 lira olduğunu, kilometre açılışının ise 30 lira olduğunu söyledi.

KISA MESAFE 100 TL

Alkan, birim metre fiyatının 3 lira, saat ücretinin 120 lira, birim zaman fiyatının 2 lira ve kısa mesafe ücretinin 100 lira olduğunu dile getirdi. Daha önce açılış ücreti 20 lira iken kilometre fiyatı ise 25 lira idi. Saat ücreti zamdan önce 80 lira olurken, indi bindi 60 liraydı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK