• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 10:44

Tadım ustalarından lezzet ve sunuma tam not

Tadım ustalarından lezzet ve sunuma tam not

Dünyanın en eski ve en büyük Gastronomi Kulübü, Paris Merkezli Chaine des Rotisseurs derneğinin Antalya üyeleri ile misafirlerini buluşturan geleneksel Gala yemeği Swandor Hotels&Resorts Kemer ev sahipliğinde gerçekleşti.
Ortak ilgi alanları yemek sevgisi ve iyi yiyeceğin korunmasının yanı sıra mutfak sanatları ve sofra zevklerinin yaşatılmasını amaçlayan dernek üyesi tadım ustaları geleneksel Gala yemeği öncesinde verilen kokteylde buluştu.

Antalyalı iş insanı tadım ustaları daha sonra çok şık bir ortamda verilen Gala yemeğine katıldı ve Swandor mutfak ekibinin özenle hazırlayıp, servis ekibinin ise titizlikle servis ettiği mönüde yer alan ve içeceklerle eşleştirilen 8 farklı lezzetin tadına baktı.

Kırmızı Krides ve Deniz Tarağı, Akdeniz Minekop Balığı, İç Dolgulu Bıldırcın, Oğlak Tandır, Karadut Sorbe, Izgara Bonfile ve tatlı olarak Baklava Cheesecake’ten oluşan ve 8 farklı içecek ile eşleştirilen 8 ayrı lezzet tadım ustası iş insanlarından tam not aldı.

Chaine des Rotisseurs Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya yemekte yaptığı konuşmada, Swandor Hotels&Resort Global Yiyecek ve İçecek Direktörü Burkay Durukan, Operasyon Müdürü Aydın Tüysüz ve Swandor Hotel&Resort Kemer ailesine ev sahipliği ve geceye katkıları nedeniyle teşekkür etti.

Chaine des Rotisseurs Antalya Yönetim Kurulu üyeleri de, mesleki tecrübeleri, vizyon ve el becerileri ile gala yemeğine en iyi lezzetleri ve görselleri hazırlayıp sunan Executive Chef Ziya Aydın, Sous Chef Mehmet Koç, Seyit Yıldırım ve Aslı Dertlioğlu ile Yiyecek İçecek Müdürü Adem Koçer, Restoran Müdürü Nihat Temiztaş ve Asistan Restoran Müdürü Hüseyin Şamil Taşğın’a derneğin anı plaketlerini sundu.