• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 21 Mart 2024 11:25

Sürücü kurslarından müfredat tepkisi

Sürücü kurslarından müfredat tepkisi

Makina Mühendisleri Odası'nın elektrikli araçların sürücü kursları müfredatına girmesi gerektiği şeklindeki açıklamaya sürücü kurslarından anında destek geldi.

Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, müfredatın teknolojiye ayak uydurur durumda olmadığının altını çizerken zaman kaybetmeden değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

YENİ ARAÇ ALAMIYORUZ

"Müfredat eski kaldı" diyen Hakan Akan, "Müfredata göre sürücü kurslarımız modelli araç dahi alamıyor. Çünkü yeni model araçlarda yokuş kalkış desteği var. Yeni araçlarda geri görüş kamerası var. Ama müfredat diyor ki yokuş kalkış destekli araçlar ile sınav yapılmayacağı için kurslar bu tip araçlar kullanamaz. Artık araçların çoğunda geri görüş kamerası var. Ama müfredat buna da izin vermiyor. Var ise de eğitim esnasında kameralar örtülüyor ve o şekilde eğitim verilmeye çalışılıyor" şeklinde konuştu.

MÜFREDAT TEKNOLOJİNİN YANINDAN GEÇMİYOR

Elektrikli araçların müfredata girmesini değil müfredatta değişiklikler yapılmasını istediklerini kaydeden Başkan Hakan Akan, "Ne yazık ki müfredatta çok büyük eksiklikler var. Açıkça kurs müfredatımız eskide kaldı. Nasıl ki otomatik vites ile manuel vites araçların dersleri ve sınavı ayrı ise elektrikli araçlar için de bir ekleme yapılabilir. Teknoloji gelişiyor ve gelişen teknolojiyi bırakın takip etmeyi yakınından bile şu andaki müfredat ile geçemiyoruz" açıklamasında bulundu.

MÜFREDAT ÖNÜMÜZDE BİR ENGEL

Şu anda hiçbir sürücü kursunda elektrikli araç olmadığının altını çizen Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, "Bunun nedeni de yine müfredat. Önümüzde müfredat bir engel olarak duruyor. Yetkililer de ne yazık ki sorunları görmezden gelerek sürekli halının altını süpürüyorlar. Halıyı bir kaldırsak bir sürü sorun bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK