GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ağustos 2023 14:27

SSK emeklisinde zam beklentisi

SSK emeklisinde zam beklentisi

Memur ve memur emeklisinin alacağı 2024 ve 2025 yıllarındaki zam Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından belirlendi.

Hükümet 2024 yılı için 14+9 olmak üzere yüzde 23 zam teklif ederken Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’ndan yüzde 15+10 olmak üzere yüzde 25 zam kararı çıktı. Hükümetin 2025 için önerdiği 6+5 zam teklifi Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından aynen onaylandı. Kararlar 11 üyeden 6’sının oyu ile alındı.

Zam oranlarının belli olmasının ardından gözler SSK emeklisine çevrildi. Emekli Sadık Özmen, “Bizler de zam bekliyoruz. Bunun adı ara zammı olur seyyanen zammı olur bilemeyiz ama biz de zam bekliyoruz. Aldığımız emekli maaşı 7 bin 500 lira. Söylesinler bu para ile biz ev kirası mı ödeyelim karnımızı mı doyuralım? Bir bilen varsa beri gelsin” dedi.

“Oturulduğu yerden konuşmak kolay” diyen Özmen, “Emekliye 7 bin 500 lira maaşı reva görenler buyursun gelsinler bizim hayatımızı bi yaşasınlar. Bakalım ay sonunu getirebilecekler mi? Emekli maaşı şu anki ekonomik koşullara göre en az 15 bin lira olmalı. Belki o zaman karnımızı doyurabiliriz” ifadelerini kullandı.

Bir başka emekli Cumali Şahin ise, “Evden dışarıya çıktığımızda gün içerisinde bir simit yiyip bir çay içmeye kalksak ev ekonomimiz sarsılıyor. Sanki emeklinin evden çıkması istenmiyor gibi. Bir de toplu taşımadaki 65 yaş ücretsizi kaldırırlarsa emekli eve hapsolacak demektir. Emekliye böyle bir hayatı nasıl reva görüyorlar? Emeklinin yaşamaya hakkı yok mu?” diye sordu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK