• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 23 Kasım 2022 11:51

‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’

‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Millet İttifakını oluşturan siyasi partileri ziyaretinde “Söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır anlayışı içinde, çocuklarımızın geleceği için. Türkiye'miz için bir birlik ortaya koymuş durumdayız” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Millet İttifakını oluşturan siyasi partileri ziyaretinde “Söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır anlayışı içinde, çocuklarımızın geleceği için. Türkiye'miz için bir birlik ortaya koymuş durumdayız” dedi.

Başkan Uysal, Millet İttifakını oluşturan DP, Saadet, DEVA ve Gelecek partilerinin Muratpaşa ilçe ve il başkanlıklarını ziyaret etti.

Uysal’ın ilk durağı DP oldu. Muratpaşa İlçe Başkanı Tevfik Namal ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Uysal, İl Başkanı Mahmut Çil’i de ziyaret etti. Çil, Muratpaşa’da Eylül ayında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Parkı’nın açılışının gerçekleştirildiğini hatırlatarak “Başkanımız güzel bir park yaptı. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in ismini verdi. Parkın ortasına da Süleyman Demirel heykeli dikti. Hepimizi mahcup etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun” diye konuştu.

Başkan Uysal, Türkiye’nin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle sürekli açık ekonomisi yönetmek zorunda kalan bir ülke konumuna düştüğünü söyledi. Başkan Uysal, “Ülkemiz kendi ekonomisini yönetemediği, üretken kılamadığı, insan kaynaklarını planlayamadığı için milli gelirde kişi başına 7-8 bin dolar aralığına hapsolmuş. Bu da kişi başına gelir de dünyada bizi ilk 100’ün dışına çıkarıyor. Dünyanın kalbi gibi bir coğrafyada düşünün kişi başına düşen gelirde ilk 100’e giremiyordu. Zaten 190 ülke var” diye konuştu.

Böyle bir ortamda Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türkiye Cumhuriyeti projesine inanların birliğini oluşturduklarını belirten Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği değişime, onun bugünkü uygulamasına, geleceğine, Türkiye'mizin muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkabileceğini düşünen bunun için gereğini yapmak isteyen, Türkiye'mizin demokrasisini yükseltmek, ekonomisini yükseltmek isteyen, kendi aralarında bazı fikir ayrılıkları olmakla beraber Türkiye konusunda hem fikir siyasi partiler, siyasi gelenekler, gruplar bir araya gelmiş durumdayız. Söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır anlayışı içinde, çocuklarımızın geleceği için. Türkiye'miz için bir birlik ortaya koymuş durumdayız.”

Başkan Uysal’ın bir sonraki durağı ise Saadet Partisi oldu. İl Başkanı Ramazan Düzen ve İlçe Başkanı Uğur Kocabey tarafından karşılanan Başkan Uysal, buradan DEVA Partisi’ne geçti. İl Başkanı Selda Öner ve İlçe Başkanı Özlem Arlıer’le Türkiye gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunan Başkan Uysal, ziyaretini Gelecek Partisi’yle noktaladı. Başkan Uysal, İl Başkanı Mevlüt Demir ve yönetimiyle bir araya geldi.