• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 01 Aralık 2023 12:38

Sosyal medyadan satılıyor!

Sosyal medyadan satılıyor!

Ülkemizde silah satışı yasak olmasına rağmen, sosyal medya platformlarında yasa dışı silah alım satımının yapıldığı görülüyor. Özellikle bazı kullanıcılar, farklı sosyal medya hesapları aracılığıyla silah ticareti yapıyor.

GİZLİ GRUPLARDAN SATILIYOR

Çeşitli sosyal medya platformlarında gerçekleşen yasa dışı silah alışverişlerine karşı Türkiye'nin çeşitli noktalarında zaman zaman operasyonlar yapılsa da ruhsatsız silah alım satımı sosyal medyadan devam ediyor.  Yetkililer, sosyal medya platformlarında yasal olmayan silah alım satımının engellenmesi için gerekli adımları atmaya çalışıyor olsa da, bu durumun önüne tamamen geçmek oldukça zor. Çünkü bu tür satışlar, platformların denetiminden kaçarak özellikle gizli gruplar ya da özel hesaplar aracılığıyla gerçekleştirilmekte.

KAPIDA KARGOYLA ÖDEME

Yasa dışı silah ticareti, geniş bir alıcı ve satıcı ağıyla sürdürülüyor ve bu durum, toplumda ciddi güvenlik endişelerine yol açıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan bu yasa dışı silah satışları, kamu güvenliği açısından büyük bir risk oluşturuyor. İnternetteki yüzeysel bir aramayla bile onlarca silah satış sayfası bulunabiliyor. Bu siteler, belgeye ve başvuruya gerek olmadan “kapıda ödeme” yöntemiyle kargoyla silah gönderdiklerini söyleyerek reklam yapıyor. Bu satıcılar müşterilerinin kaç yaşında olduğuna bile bakmıyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK