• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 06 Ekim 2023 14:09

Sosyal medyadaki fotoğraflar riskli mi?

Sosyal medyadaki fotoğraflar riskli mi?

Siber güvenlik konusunda bilinçlenmek ve kişisel bilgilerinizi korumak son derece önemli olurken azılımcı Yavuz Çetin’in sosyal medyada fazla fotoğraf ve konum paylaşımına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Sosyal medya kullanıcıları, kişisel bilgilerini ve gizliliğini korumak için bazı önlemler alabileceğini dile getiren Çetin, “Sosyal medya platformlarında özel bilgilerinizi ve konumunuzu sınırlı bir şekilde paylaşın. Herkesin görebileceği şekilde tüm bilgilerinizi paylaşmak siber suçluların hedefi olmanıza neden olabilir. Sosyal medya hesaplarınızdaki gizlilik ayarlarını düzenleyin. Kimin ne görebileceğini kontrol etmek, bilgilerinizi daha iyi korumanıza yardımcı olabilir.Güçlü ve karmaşık şifreler kullanarak hesaplarınızı koruyun. Şifrelerinizi sık sık değiştirin ve aynı şifreyi farklı hesaplarda kullanmaktan kaçının. 2FA, hesaplarınıza ek bir güvenlik katmanı ekler. Şifrenizin yanı sıra bir doğrulama kodu girmenizi gerektirir” dedi.

 

 

Sosyal medya paylaşımları konusunda uyarılarını sıralamaya devam eden Yavuz Çetin, “Sosyal medyada paylaşılan bağlantıları veya e-posta eklerini dikkatli bir şekilde kontrol edin. Bilinmeyen kaynaklardan gelen bağlantıları tıklamaktan kaçının.Siber suçlular, sahte e-posta veya mesajlarla kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışabilir. Bu tür mesajlara karşı dikkatli olun ve bilmediğiniz kaynaklardan gelen taleplere yanıt vermekten kaçının.Konumunuzu paylaşmadan önce düşünün. Sadece güvendiğiniz kişilerle paylaşın ve istenmeyen kişisel bilgi sızıntılarına karşı dikkatli olun. Cihazlarınızdaki yazılımları güncel tutun ve güvenilir bir antivirüs programı kullanın. Siber güvenlik konusunda bilgi sahibi olun ve düzenli olarak güvenlik önlemleri hakkında bilinçlenme eğitimleri alın” ifadelerine yer verdi.

Yazılımcı Yavuz Çetin gibi uzmanların bu konuda yaptığı uyarılar, kişisel gizliliğin ve siber güvenliğin korunmasına yardımcı olabilir. Herkes, siber güvenlik bilinciyle hareket ederek internet üzerinde daha güvenli bir deneyim yaşayabilir.

Haber: Yalçın KÜÇÜK