ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 12 Şubat 2024 10:38

Sevgiliye fidan hediye edin!

Sevgiliye fidan hediye edin!

Yaklaşan 14 şubat Sevgililer Günü öncesinde bir çağrıda bulunan TEMA Vakfı Konyaaltı İlçe Sorumlusu Sitare Alkım Ünver, "Sevgililer Günü'nde sevdiğiniz adına fidan bağışında bulunun, sevginiz doğal olarak yeşersin" çağrısında bulundu.

"Sevginiz ağaçlar gibi kök salsın. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgilinizin adına fidan bağışlayın, sevginiz yeşerip büyüsün" diyen Ünver, 14 Şubat'ta en güzel hediyenin fidan bağışlamak olduğunu söyledi.

DOĞAL VARLIKLARIN KORUNMASINA DESTEK

Ünver, "Özel günlerde büyük bir tüketim çılgınlığı gerçekleşiyor. Bu durum doğa üzerinde önemli ölçüde baskıya neden oluyor. Süpermarket raflarını hep dolu görüyoruz ve hiç boşalmayacağını düşünüyoruz. Tüm dünya nüfusu gelişmiş ülkelerdeki tüketim alışkanlıkları ile hareket ederse bir dünyadan fazlasına ihtiyacımız olacak. Bu kapsamda Sevgililer Günü gibi özel günlerde sevdiğinize hediye verirken fidan bağışı yaparak TEMA Vakfı’nın başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korunma çalışmalarına destek olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

TÜKETİM ÇILGINLIĞI ZARAR VERİYOR

TEMA Vakfı Konyaaltı İlçe Sorumlusu Sitare Alkım Ünver,"Her birimiz özel günlerde sevdiklerimize hediye alıyoruz. Ancak ürünlerin büyük çoğunlukla toprağa bağlı üretildiğini ve yaşanan tüketim çılgınlığının toprağa zarar verdiğini unutuyoruz” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR AMACA HİZMET EDİYOR

Sitare Alkım Ünver, “Toprak gıda, ilaç, temiz su temini, üretim, su ve besin döngüsü ile iklim ve su rejimini düzenleme, karadaki tüm canlıların yaşamlarına ortam sağlama gibi çok sayıda hizmet üretiyor. Toprağı korumak insanlığın ve seslerini duyamadığımız tüm canlıların yaşam hakkı ve yaşam kalitesini olumlu etkiler. Bu doğrultuda yürütülen ağaçlandırma çalışmaları önemli bir yer tutuyor. Ağaçların bir araya gelmesiyle ormanlar oluşuyor ve toprağın tüm canlılara hizmet eden üst tabakasını erozyona karşı koruyor. Ormanlar sunduğu hizmetlerle temel bir hak olan yaşama hakkına hizmet ediyor. Hiçbir karşılık beklemeden canlılara hizmet sunan ormanlar, erişilebilir tatlı suların yaklaşık yüzde 75’inin sağlanmasında rol üstleniyor. Ekolojik işlevleri ile birlikte ormanlar dünya nüfusunun yüzde 20’sine geçim olanakları sunuyor. Bu açıdan ele alındığında fidan bağışı yapmanın çok önemli bir amaca hizmet ettiği görülüyor" ifadelerine yer verdi.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK