• SUR YAPIIIIIII
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 27 Eylül 2022 13:30

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Samet'i öyle biri çıktı ki

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Samet'i öyle biri çıktı ki
Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Samet'i öyle biri çıktı ki... Meğer usta oyuncunun kızıymış!

Türkan ŞorayKadir İnanır ve Ahmet Mekin'in başrollerini paylaştığı 1977 yapımı Selvi Boylum Al Yazmalım Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran filmler arasında. Son olarak usta oyuncular Türkan Şoray ile Ahmet Mekin'in yıllar sonra biraraya gelmesi ile yeniden gündem olan Selvi Boylum Al Yazmalım sosyal medyanın en çok konuşulanlarından oldu.

Defalarca izlesek bile tekrar tekrar ağladığımız sahnelere hayat veren usta oyuncular Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in yanı sıra filmin küçük yıldızı 'Samet' de merak konusu oldu. Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Samet'i öyle biri çıktı ki ilk defa duyanların ağzı açık kaldı. Selvi Boylum Al Yazmalım filminde bir erkek çocuğunu canlandıran minik yıldız, şimdilerin başarılı kadın oyuncularından Elif İnci, üstelik Yeşilçam'ın usta isminin de kızı. İşte 49 yaşındaki Selvi Boylum Al Yazmalım'ın Samet'i Elif İnci'nin son hali ve öğrenince çok şaşıracağınız akraba olan ünlüler...

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi, Yeşilçam efsanelerinden birisi. Türkan ŞorayKadir İnanır ve Ahmet Mekin'in başrollerinde yer aldığı film hiç kuşkusuz Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran eserlerden.

1977 yapımı Selvi Boylum Al Yazmalım, 'Sevgi neydi?' repliği ile hafızalara kazındı. Asya'nın büyük aşkı İlyas yerine Cemşit'i seçmesi bizi çok üzse de yıllar geçtikçe Asya'nın doğru bir karar verdiğini bir nesil yaşayarak öğrendi.

Selvi Boylum Al Yazmalım’ın Samet’i öyle biri çıktı ki... Meğer usta oyuncunun kızıymış!

Son olarak usta oyuncular Türkan Şoray ile Ahmet Mekin'in yıllar sonra biraraya gelmesi ile yeniden gündem olan Selvi Boylum Al Yazmalım sosyal medyanın en çok konuşulanlarından oldu.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Bandırma Belediyesinin düzenlediği kitap günlerine konuk olan ünlü sanatçılar yoğun bir ilgiyle karşılandı.

"4. Kitap Günleri" etkinliğinin açılışına katılan ikili ilk olarak Bandırma Cumhuriyet meydanında söyleşi düzenlendi.