• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 28 Eylül 2023 13:01

Şehit ve Gazi ailelerinin servis sitemi

Şehit ve Gazi ailelerinin servis sitemi

Antalya’da yeni eğitim öğretim yılı başladığında, servis ücretleri dar gelirli vatandaşlar arasında tartışma konusu oldu. Şehit ve gazi çocuklarına yönelik yüzde 50 indirim uygulanmaması eleştirilere neden oluyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılında Antalya’da servis ücretleri, özellikle uzak mesafelerde yaşayan aileleri zorlamaya başladı. 0-3 kilometre arası servis ücreti bin 420 lira, 3-6 kilometre arası bin 460 lira, 6-9 kilometre arası bin 530 lira, 9-12 kilometre arası bin 620 lira ve 12-15 kilometre arası bin 670 lira olarak belirlendi. Ancak, bu tarife dahil olmayan birçok öğrenci ve veli, UKOME’nin 2023/08-396 sayı numaralı kararında bulunan şehit ve gazi çocuklarına yüzde 50 indirim uygulanması hükmünün uygulanmadığına dikkat çekiyor.

Antalya’daki veliler, servis ücretlerinin artmasının dar gelirli aileleri zorladığını belirtiyorlar. Servis ücretlerinin her yıl artması, ailelerin ekonomik sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Aynı zamanda, şehit ve gazi çocuklarına yönelik yüzde 50 indirim uygulanmaması, sosyal adalet ve yardımlaşma ilkesine aykırı olarak görülüyor.

UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi), servis ücretleri ve indirim politikaları konusunda kararlar alırken, bu tür uygulamalardaki adaleti ve erişilebilirliği gözetmek önemlidir. Şehit ve gazi çocuklarına yönelik uygulanan indirimler, bu ailelerin ekonomik yüklerini hafifletmeyi amaçlar ve onların daha iyi bir eğitim almalarına yardımcı olur.

Antalya’da birçok aile, bu konuda yetkililerden ve ilgili mercilerden gerekli adımların atılmasını ve şehit/gazi çocuklarına yönelik yüzde 50 indirim uygulanmasını bekliyor. Servis ücretlerindeki artışın, ailelerin çocuklarının eğitimine erişimini zorlaştırmaması ve eğitimde adaleti koruması için çözümler aranıyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK