SİYASET Haber Girişi : 11 Şubat 2024 14:24

SEÇİM STARTI, KEPEZLİ KADINLARLA VERİLDİ

SEÇİM STARTI, KEPEZLİ KADINLARLA VERİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz’ün de katıldığı programla seçim startını Kepezli kadınlarla başlattı. Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, kadınların önemine vurgu yaparak, “Şimdi değişimin ve dönüşümün zamanı diyoruz. Kepez değişecek, Antalya daha da güzelleşecek” dedi. 

Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, sahneye davet edilirken Kadın Edebiyatçı Didem Madak’ın dizeleri okundu. İşte o dizeler: “Kepez’e kadın eli değecek, şöyle ağır bir halı gibi çırpılacak ve tozlar havalanacak. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar sayesinde Kepez’de değişim başlayacak, O başkan olacak, Kepez Mesut olacak”

İki aydır saha çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, 60 günlük çalışmayı fragman olarak değerlendirip, filmin kadınlarla birlikte gerçekleşeceğine dikkat çekti. Kocagöz, “Biz iki aydır sahadaydık. Onlar fragmandı. Çünkü, kadınlar olmazsa film olmaz. Kadınlar olmazsa, hiçbir başarı olmaz. Biz bugün seçim startını veriyoruz. Biz yola çıkarken akıl ile, sevgiyle, merhametle yola çıkmayı yeğliyoruz. Diyoruz ki; önce insan. Bu işi sağı solu, Kürtü Türkü, lazı çerkezi, alevisi sünnisi yok. Biz yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü. İnsan yaşat ki, Devlet yaşasın diyoruz. Kadın demek, sevgi, merhamet, hoşgörü, özveri demektir. Bu seçim ancak özveri ile kazanılır. Bu seçim ancak kapı kapı çalınarak, gitmediğimiz, basmadığımız yer, sıkmadığımız el kalmayana dek çalışarak kazanılır. 30 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi Kepez’de iktidar olamamıştır. Şimdi değişimin ve dönüşümün zamanı diyoruz. Kepez değişecek, Antalya daha da güzelleşecek. Bize diyorlar ki uç. Uçmak için ne lazım? Kanatları çırpmak lazım. Tek kanat çırpılır mı? O zaman ne yapacağız? Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’i de yeniden iktidar yapacağız” dedi. 

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde saha çalışmalarına ara vermeyen Cumhuriyet Halk Partisi, Sine Düğün Salonu’nda gerçekleştirdiği ‘Kepez Kadınları Seçim Startını Veriyor’ programında bir araya geldi. Programa CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekilleri, CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz ve CHP örgütünün kadınları katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP Kepez Kadın Kolları Başkanı Melek Çoban, “İnançla, dayanışma ve coşkuyla yine bir aradayız. Sesimizle yüreğimizle, sokaklarda alanlarda birlikte yürüdük. Adalet diyen, eşitlik ve özgürlük diyen, ahlak ve erdem diyen ses olduk. Biz kadınların katılmadığı bir mücadelenin başarıya ulaşmayacağını biliyoruz. Kepez’de var gücümüzle çalışmaya hazırız. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borcumuz var. Şehitlerimize minnet borcumuz var. Bugün gücümüze güç katma zamanımız geldi. Geleceğimizi ipotek altına almaya çalışanlara ‘dur’ demek için Kepezli kadınlar olarak mücadele edeceğimize söz veriyorum” diye konuştu. 

CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez ise, “Siyaset yapmak bizler için ne kadar zorsa, kadınlarımız için de o kadar zordur. Her yerde kadınlarımız var. Kadınlarımız, güçlerini, azimlerini bizlere yansıtmadıkları sürece başarılı olamayacağımızı biliyoruz. 30 yılın ardından Kepez’i kazanacağız. Büyükşehir Belediyesi’ni tarihte bir ilki gerçekleştirerek ikinci kez CHP bayrağını dikeceğiz. Bugün Kepez’in her köşesini bilen, 68 mahallesine hizmet etmiş, herkese dokunmuş, Kepez’i bilen Mesut Kocagöz ile kazanacağımızı biliyoruz ve inanıyoruz” dedi. 

ÇOCUKLARIMIZ YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nail Kamacı, yanlış politikalar yüzünden Cumhuriyetin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, “Cumhuriyet sizin eseriniz. O Cumhuriyeti korumak ve geliştirmek başta kadınlar olmak üzere bizlere düşüyor. Biz bugün Antalya’da iktidarız, yarın da iktidar olmak istiyoruz. Kolay kazanılmadığı gibi kolay da muhafaza edilmiyor. Sizlerin desteğine, kapı kapı dolaşmanıza ihtiyacımız var. Türkiye’de en fazla yoksulluktan etkilenen kesim Kepez’dir. Ve yoksullaşmadan en çok etkilenen ilçedir. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek, sabah sütünü içmeden okula gitmeyecek. Bu amaçla sizlerden destek bekliyorum” şeklinde konuştu. 

100. GÜNDE YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, görev süresince yaşanan olumlu olumsuz hadiselere rağmen hizmet ettiklerini belirterek, “5 yıl önce yine sizlerle, gençlerimizle hep birlikte güzel Antalyamızın her bir köyünü, mahallesini 99 gün gece gündüz demeden, elleri öpülesi kadınlarımızla dolaşmıştık. 100. Yünde yüzümüz gülmüştü. Oy veren vermeyen herkesin başkanı olduk. Bu süreçte olumsuz günlerimiz oldu. Ülke olarak kovid yaşadık. Manavgat yangınları geçirdik. Elazığ depremi, Amasra’daki felaketlerde elimizden geleni yaptık. Kumluca ve Finike’deki afetlerde yine beraberdik. Hep birlikte çalışmalarımızı aynı azimle yürüttük. 6 Şubat’ta 11 ilimizde meydana gelen depremde insanlarımız zorda kaldığı günde 11 Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yardımcı olduk. En çok kadınlarımızın ve gençlerimizin desteğini gördük. O zor günleri de geçtik. Süreç iyi günle kötü günle 5 yılımız doldu. Halkımıza yapılan yardımların daha fazlasını yaparak sürdürdük. Çalışanlarımızın maaşlarını günü gününe ödedik. Geçenlerde de ülkemizde en büyük desteği çalışanlarımıza yaptık. Yardımlarımız devam edecek, engellerimize yüzde 10 olan yardımlarımızı yüzde 40’a çıkardık. Ranta değil, halka dönük projelerimizi tamamladık. Baş tacımız kadınlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.