SİYASET Haber Girişi : 13 Şubat 2024 13:50

SCOOTER KAZALARINI GÜNDEME TAŞIDI

SCOOTER KAZALARINI GÜNDEME TAŞIDI

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM’de gerçekleştirdiği basın açıklamasında meydana gelen scooter kazalarını yer verdi.

 

Scooter Kazalarının Önlenmesi İçin Gerekli Tedbirler Alınmalı

 

“Manavgatlı hemşehrimizin iki çocuğu scooter kazasında birisi hayatını kaybederken diğeri de ciddi bir şekilde yaralandı ve şu anda yoğun bakımda tedavisi devam etmekte. Yaşamını yitiren kardeşimize Allah’tan rahmet; yaralı evladımıza da acil şifalar diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Aykut Kaya, “scooter konusu ülkemizin kanayan yaralarından birisidir” dedi.

 

Yönetmelik yetersiz, yasaklara uyulmuyor

 

Scooter kullanımı konusunda 14 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrikli Scooter Yönetmeliği olduğunu belirten Kaya, “bu düzenlemenin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Yönetmelikte öngörülen yasaklara ve sınırlamalara uyulmadan scooter kullanımının yaygın olduğunu, sık sık kazalar yaşandığını, gencecik yavrularımızı kaybettiğimizi üzülerek ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Gerekli tedbirler acilen alınmalı

 

İçişleri Bakanlığı’nı daha sıkı ve etkin kontroller yapmaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını ve belediyeleri de scooter kullanımını kolaylaştıracak yolları ve altyapıyı yapmaya davet eden Milletvekili Kaya, “Gerekli altyapının olmadığı yerlerde scooter kullanımının sınırlandırılmasını öneriyorum. Scooter hayatı kolaylaştıran bir ulaşım aracı olmakla birlikte, gerekli altyapı yoksa gençlerimizin yavrularımızın hayatını kaybetmelerine yol açan bir araç haline gelmektedir. Daha fazla evladımızı kaybetmeden daha fazla aileler bu acıyı yaşamadan devletimizi gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.