• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 12 Ocak 2024 11:58

Savaş Kızıldeniz'e sıçradı!

Savaş Kızıldeniz'e sıçradı!

ABD ve İngiltere, Yemen'de Husi hedeflerine yönelik karadan ve denizden saldırı düzenledi. Yemen'in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyuldu. ABD Başkanı Biden, "Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi" derken saldırının Husilerin Kızıldeniz'deki eylemlerine doğrudan misilleme olduğunu belirtti.

ABD ve İngiltere ordusu, Kızıldeniz'deki saldırılara misilleme olarak Yemen'deki Husi hedeflerini savaş uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurdu. En az 12 Husi hedefi infilak ederken Yemen'in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyulduğu aktarıldı. Saldırıyla ilgili konuşan ABD Başkanı Biden, "Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi" ifadelerini kullandı.

 

HUSİ HEDEFLERİNİ KARA VE DENİZDEN VURDULAR

Kızıldeniz'de ABD ve İngiliz gemilerini hedef alan Husilere misilleme yapan ABD ve İngiltere ordusu, Yemen'de Husilere ait hedefleri kara ve denizden vurdu. Yemen'in başkenti Sana dahil birçok kentte patlama sesleri duyulurken ABD Başkanı Biden, Kızıldeniz'deki saldırılarına devam eden Husileri hedef aldıkları hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.