• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 03 Kasım 2022 15:50

Sahte alkol bir can daha aldı

Sahte alkol bir can daha aldı
Sahte alkol öldürmeye devam ediyor. Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yıldız Mahallesi’nde içtiği metil alkolden zehirlenen bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sahte alkol öldürmeye devam ediyor. Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yıldız Mahallesi’nde içtiği metil alkolden zehirlenen bir kişi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Alkol fiyatlarının artmasıyla birlikte özellikle bağımlılığı olan kişiler sık sık merdiven altı üretim yapan kişileri buluyor ve onlardan metil alkol satın alıyor. İddialara göre kaçak alkolleri merdiven altında üreterek bisikletinin çantasına koyan ve mahalle mahalle gezerek satan kişi geçtiğimiz gece Hasan O.’da bir şişe sattı. Hasan O. içtiği kaçak alkol sebebiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

TEDARİKÇİ MAHALLE MAHALLE GEZİYOR

Antalya’da yaşayan ve bir süredir alkol bağımlılığı ile mücadele eden Hasan O. (72) alkol fiyatlarının artmasıyla birlikte çözümü merdiven altı üretim yapan kişilerde buldu. İddialara göre Hasan O. geçtiğimiz gece, merdiven altı üretim yapan kişiden aldığı metin alkol sonrası evinde rahatsızlandı. Hasan O’nun durumunu fark eden aile fertleri ambulans çağırdı. Hasan O’ya ilk müdahaleyi ambulans görevlileri yaptı. Ambulans görevlilerin müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılan Hasan O. tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

‘BASKINLAR ARTTIRILSIN’

Hasan O. ölümünün ardından Adli tıp kurumuna sevk edildi. Hasan O’nun yapılan otopsisinde satın aldığı ve içtiği metin alkol sebebiyle öldüğü tespit edildi. Metin alkolü satan tedarikçisinin ise polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandığı biliniyor. Olayla ilgili incelemeler sürüyor. Hasan O’nun aile fertleri başka bir ailenin evine ve içine ateş düşmemesi için devletten, kaçak alkollere yapılan baskınların arttırılmasını istediklerini söyledi.

SESLER YANLIŞ ANLAŞILDI

Saat 02.20 sıralarında bir bağrışma sesiyle uyandığını söyleyen komşuları, sesleri merak ettiğinden dolayı balkona çıktığını Hasan O’nun yaşadığı apartmanın karşısındaki çöpün kenarında bir adamı gördüğünü söyledi. Mahalle sakinlerinin, adamın çıkarttığı seslerden dolayı kovmak için yüksek sesle bağırdığını düşündüklerini sonrasında da tekrar yattıklarını ifade etti. Bir süre sonra mahalleye gelen ambulans ile tekrar kalktıklarını söyleyen mahalle sakinleri, Hasan O’nun evinden alınarak ambulansa bindirildiğini ilk müdahalesinin damar yolu açılarak yapıldığını söyledi.

ANLAŞILMASIN DİYE PET ŞİŞESİ KULLANILIYOR

Hasan O’nun yıllardır komşusu olan başka bir vatandaş ise, ‘’kendisi yıllardır alkol bağımlısı. Apartmanın arasındaki bahçede sabahtan akşama kadar içer. Gece geç saatlerde evine girerdi. Eskiden kendisine ‘şarapçı Hasan’ derdik. Ama alkol fiyatlarının artmasıyla birlikte muhtemelen parası yetmediği için çözümü kaçak yollarla elde edilen içkilerde buldu. Hasan O. iyi bir adamdı. Kolay kolay kimseye zararı olmazdı. Kaçak alkolü satan tedarikçisi, kaçak alkol sattığı anlaşılmasın diye pet şişelere koyuyormuş metin alkolü. Bisikletinin çantasında bir sürü pet şişeyle mahalle mahalle gezerek alıcılarına cüzi rakamlarda satıyormuş’’ diye konuştu.  

Ayşem SİCİM