• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 29 Mart 2024 11:00

Sağlık turizmi adımı

Sağlık turizmi adımı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, "Antalya’yı sağlık turizminin de başkenti yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

2024 Turizm açısından daha iyi bir yıl olacağını kaydeden Başkan Ali Bahar, "Antalya’nın Türkiye’nin yatak kapasitesindeki payı yüzde 33 dür. Buna paralel olarak ülkemize gelen her 3 turistten 1’i şehrimize gelmektedir.  Euromonitor sıralamasına göre 2023’te Dünyanın en fazla yabancı ziyaretçi çeken şehirleri arasında İstanbul ilk sırada yer alırken, Antalya’mız Londra ve Dubai’den sonra  4. sırada gelmektedir" ifadelerini kullandı.

TURİZMDE 18 MİLYON HEDEFİ

Yabancı ziyaretçi sayısının 2 milyona yakın artışla 18 milyon kişiye ulaşmasını beklediklerini dile getiren ATSO Başkanı Bahar, "Dünyada en çok ziyaret edilen dördüncü şehiriz ama mevcut büyümemizi sürdürebilirsek önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda yer alacağız.  Turizmde sezonun erken başlayacak olması, bu yılın iyi geçeceğinin bir göstergesidir. Ön rezervasyonlar gayet yüksek bir oranda ilerliyor. Ziyaret ettiğimiz fuarlarda da bunu gördük. Turizm sektörünün en önemli organizasyonları arasında yer alan ITB Berlin 2024 Fuarı’nı ziyaret ederek, Türkiye’den fuara katılım sağlayan firmalarla bir araya geldik" şeklinde konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIM

Ali Bahar, "Berlin’de, Türkiye-Almanya arasındaki sağlık turizmi ilişkilerini güçlendirmek amacıyla da toplantılar yaptık. Sağlık turizmi alanında ortak pazarlama stratejileri, kalite standartlarının iyileştirilmesi ve hastalar arasındaki seyahat süreçlerinin kolaylaştırılması gibi konularda görüş alışverişinde bulunduk. Özellikle, şehrimize sağlık turizmi amacı ile gelen yabancı uyruklu kişilerin, geçirdikleri tıbbi girişim sonrasında, ülkelerine döndüklerinde gelişebilecek komplikasyonlar sebebiyle oluşacak ihtiyaçlarının, teminat altına alınması konusunu özellikle belirttik. Bu konuyu Moskova temaslarımızla da görüştük" açıklamasında bulundu.

RUSYA PAZARINDA ARTIŞ BEKLENTİSİ

ATSO Başkanı Ali Bahar ayrıca, "Sektör nabzını tutan bir diğer organizasyon MITT Moskova fuarı ziyaretimizde de, Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası ve Rus Türk İş İnsanları Birliği ile toplantılar gerçekleştirdik. Moskova başta olmak üzere Rusya’nın diğer şehirlerinde üretim hattında bulunan iş insanlarıyla, ortak yapılabilecek çalışmalar görüşüldü.  Turizm, tarım, hayvancılık ve sağlık turizmi konuları başta olmak üzere olası iş birlikleri konuşuldu. Özellikle şehrimize Rusya’dan gelen turist sayısı pandemi öncesi 5 milyon iken, geçen sene 3,5 milyon olduğu ve bunu arttırmak için destek beklediğimizi kendileriyle paylaştık. Ayrıca Rusya ile yaptığımız iş birliği protokolünü, reel hayatta gerçekleştirmek için gerekli adımları atacağız" ifadelerine yer verdi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK