• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 26 Nisan 2024 11:02

Sağlık için bisiklet

Sağlık için bisiklet

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, "Bisikletimi Seviyorum" adlı yeni projesi kapsamında bir açıklama yaptı. Esmeray, bisikletin hayatın bir parçası olduğunu, sağlık için pedal çevirmenin önemine dikkat çekti.

Esmeray, projelerinin amacının spor, sağlık, trafik ve ulaşım adına bisiklet kullanımını teşvik etmek olduğunu belirtti. "7'den 70'e herkesi, kadın, erkek, çocuk, gençlerin bisiklete binmeye davet ediyoruz." dedi.

Antalya'nın trafik yoğunluğunu azaltmak, çevreyi, havayı ve şehrin yaşam kalitesini artırmak adına bu projeyi başlattıklarını ifade eden Esmeray, belediyelerin şehir genelinde bisiklet yollarının sayısını artırmasını öncelikli hedef olarak gördüklerini belirtti.

Kadim şehir Antalya'da trafik ve park sorunlarının yaşandığını vurgulayan Esmeray, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu unutanlara hatırlatma yaparak, bisiklet sürerken yayalara ve araç kapılarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Esmeray, Antalya'da bisiklet kiralanabilecek yerlerin bulunduğunu, bu imkanları sunan belediyelere teşekkür etti. Ayrıca, bisiklet kullanırken kask ve diğer güvenlik malzemelerinin yanında bulundurulmasının önemine değindi.

Kültür Memur-Sen olarak bisiklet kulüpleri ve gönüllülerle bu projeyi daha da büyütmeyi hedeflediklerini belirten Esmeray, tüm Türkiye ve özellikle Antalya'da bisikletin hayatın bir parçası olması için herkesi projelerine destek olmaya davet etti.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK