RÜZGAR TERSİNE Mİ DÖNDÜ?

  • SUR YAPIIIIIII

Yerel seçimlerde CHP açısından garanti görülen deyim yerindeyse çantada keklik olarak görülen ilçeler Muratpaşa, Konyaaltı ve Manavgat görülür.

Ceketini koysan kazanır mantığı var.

Son seçimde Manavgat'ta fark biraz azalsa da diğer ilçelerde durum hiç de öyle değil.

Konyaaltı bölgesinde de sanki bu kez biraz farklı bir seçim olacak gibi.

Nasıl ki ekonomik zorluklardan dolayı Muratpaşa ve Konyaaltı seçmeni Kepez'e kaydığı için AK Parti'nin işi Kepez'de zor gibi görünüyorsa benzer bir söz Konyaaltı için de söylenebilir.

Yukarıda ne dedik Konyaaltı seçmeni Kepez'e kaydı.

Rusya - Ukrayna savaşı ile birlikte artan konut kiraları nedeniyle ekonomik açıdan zorlanan vatandaşlar Kepez bölgesine kaydı.

Elbetteki bu Kepez'e kayan seçmenin tamamının CHP seçmeni olduğunu söylemek mümkün değil.

Ancak Konyaaltı'ndan giden seçmenin çoğunluğunun CHP seçmeni olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Önceki seçimlerde alınan oy oranlarına baksak dahi bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ruslar ve Ukraynalılar oy kullanamayacağına göre ve CHP seçmeninden bir kısmının da Kepez'e kaydığını düşündüğümüzde Cumhur İttifakı adayı Durali Kolpak seçimi kazanabilir diyebilir miyiz?

'İÇİMİZDEN BİRİ' mottosu ile yola çıkan Durali Kolpak, ekonomik açıdan çok da güçlü olmasa da bazen herşey para demek değildir.

CHP adayı Cem Kotan'ın da 21-22 aday adayı arasında olmamasına karşın Konyaaltı Belediye Başkan adayı olması CHP tabanında büyük rahatsızlığa yol açmadı mı?

Kızgın ve küskünlerden de CHP adayı Cem Kotan'a oy atılmaması hatta boş atılması dahi farkı kapattırıp Durali Kolpak'ı da öne geçirebilir mi?

Sonuçta Durali Kolpak Konyaaltı bölgesinden bir insan ve uzun yıllardır da Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanlığı yapıyor.

Durali Kolpak'ın meclis üyesi listesine bakıldığında girilemez denilen o sitelere nasıl rahatlıkla girebildiklerini ve o sitelerden oy alabileceklerini görebilirsiniz.

Geçenlerde bizleri de ziyaret etti Durali Kolpak ve ekibi.

Evet ekonomik açıdan diğerleri gibi arkalarında çok çok güçlü iş insanları yok ama az evvel belirttiğimiz gibi bazen herşey para demek değildir.

Birileri para biriktirir birileri insan biriktirir.

İşte Durali Kolpak da yıllardır çevresinde dost biriktirmiş bir kişi.

Seçime çok fazla zaman kalmadı bekleyip göreceğiz ama Konyaaltı sürpriz yaparsa kimse şaşırmasın!