• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 26 Eylül 2022 12:59

Rusya'da okula silahlı saldırı!

Rusya'da okula silahlı saldırı!
Rusya'da okula silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var, işte ilk görüntüler...

Ukrayna'yı işgalinden beri karışıklıkların dozunun giderek arttığı Rusya, son olarak okula silahlı saldırı haberiyle sarsıldı. İzhevsk kentinde bir saldırganın okula ateş açması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 13'e yükseldi. Vurulanlar arasında çocukların da olduğu belirtildi. İntihar ettiği belirtilen saldırganın eşkaline ilişkin ayrıntılar da belli oldu.

 

Rusya'da gerilim tırmanıyor! Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'kısmi askeri seferberlik' ilan etmesi sonucu sınır kapılarında yoğunluk oluşmuş, vatandaşlar kaçacak yer aramaya başlamıştı. Kadınlar kocalarını askerer göndermemek için evde kol, bacak kırma gibi yöntemleri araştırmaya başlarken yaşanan karışıklıklara son olarak İzhevsk'te bir okula silahlı saldırı eklendi.

 

OKUL ÇEVRESİ KUŞATMA ALTINA ALINDI

Rus haber ajansı TASS saldırganın 6 kişiyi öldürdüğünü, 20 kişiyi yaraladığını duyurdu.

Can kaybı sayısının 13'e yükseldiği belirtilirken hayatını kaybedenler arasında 5 çocuk, 2 öğretmen ve 2 güvenlik görevlisi olduğu öğrenildi.

 

Udmurtia Valisi Alexander Brechalov Telegram üzerinden yaptığı açıklamada No. 88 isimli okula vardığını ve güvenlik güçleri ile ambulansların okul çevresinde hazır bulunduğunu söyledi.

 

Yetkililer saldırgan cansız bedeninin polis tarafından bulunduğunu belirtti. Saldırganın intihar ettiği düşünülüyor.

 

Öte yandan saldırganın siyah giyimli olduğu bildirildi.