• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 23 Nisan 2024 12:23

Rusların talepleri artıyor

Rusların talepleri artıyor

Türk turizminde olduğu gibi Antalya turizminde de Rus turistler büyük öneme sahipler. Rus turistler için en popüler destinasyonlar  İstanbul ve Antalya, Male (Maldivler), Dubai, Erivan ve Bakü oldu.

Yurtdışı seyahatlerine olan talepteki artış, turizm pazarındaki istikrarın yanı sıra önümüzdeki Mayıs tatillerinde hafta sonlarının başarılı bir şekilde yapılandırılmasından kaynaklanıyor.

Moskova’dan uçacak şekilde en popüler destinasyonlar Kaliningrad, St Petersburg, Soçi, Vladivostok ve Mineralnye Vody oldu. Ruslar için yurtdışındaki en popüler destinasyonlar ise İstanbul ve Antalya, Male (Maldivler), Dubai, Erivan ve Bakü oldu.

TÜRKİYE UÇUŞLARINA YOĞUN TALEP

Vladikavkaz, Gorno-Altaysk, Kazan, Novosibirsk ve İrkutsk’un yanı sıra yurtdışında İstanbul ve Antalya, S7 yolcuları arasında yüksek talep görürken, Türkiye uçuşlarına olan talep, bu yıl Orenburg, Surgut ve Soçi’den Antalya’ya uçuş başlatan Azur Air tarafından da teyit edildi.

Aynı zamanda Soçi’ye gidiş dönüş biletlerin ortalama maliyeti yaklaşık 19 bin ruble olurken, St Petersburg 15 bin, Kaliningrad 16 bin, Mineralnye Vody 18,3 Bin Ruble oldu. Yabancı biletlerin ortalama tutarı da artarken, örneğin İstanbul’a yabancı biletler için ortalama tutar gidiş-dönüş 37 Bin Ruble, Minsk 13 bin, Taşkent ve Erivan yaklaşık 30 bin, Antalya 42 bin olarak kaydedildi.

2023 yılında Antalya'ya en çok turist Rusya'dan gelmişti. Geçtiğimiz yıl Antalya 3 milyon 461 bin 762 turisti ağırladı. Rusya gelen turist sayısında birinci bir önceki yıla göre yüzde 14,10'luk artış ile ilk sırada yer aldı.  Antalya’ya Şubat ayında en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında 58 bin 228 ziyaretçi ile Almanya birinci olurken, Rusya ikinci sıraya düştü. 

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK