• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 27 Haziran 2022 10:28

Rus Havayolu Şirketlerinden Rekor Zarar

Rus Havayolu Şirketlerinden Rekor Zarar
Rusya Hava Taşımacılığı Operatörleri Birliği (AEVT), 2022’nin ilk çeyreğinde ülkedeki tüm havayolu şirketlerinin işletme zararının 61,1 milyar ruble (1 milyar dolara yakın) olarak gerçekleştiğini belirtiler.

Rusya Hava Taşımacılığı Operatörleri Birliği (AEVT), 2022’nin ilk çeyreğinde ülkedeki tüm havayolu şirketlerinin işletme zararının 61,1 milyar ruble (1 milyar dolara yakın) olarak gerçekleştiğini belirtirken, bu rakamların sektörde son sekiz yılın en kötü sonucu olduğunu söyledi.

 

AEVT raporunda havayollarının yolcu taşımacılığı kesiminde zararın 52,5 milyar rubleye ulaştığı belirtilirken, kargo taşımacılığında oluşan zararın da 8,6 milyar ruble olduğu belirtiliyor.

 

Rusya’daki tüm havayolu şirketlerinin geçen yılki toplam kaybı ise 33,3 milyar ruble olarak gerçekleşmişti.

 

Raporda, benzeri görülmemiş yüksek kayıpların ana nedeni olarak Batı yaptırımlarının etkisi gösterilirken, özellikle uçaklar için bileşen ve yedek parça tedariki yasağı ile birlikte uçak kiralama kısıtlamalarının sektörü büyük zarara uğrattığı ifade edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.