• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 10 Ekim 2022 17:25

Putin'den Türk Akımı Açıklaması

Putin'den Türk Akımı Açıklaması
Rusya lideri Putin açıklama yaparak, 'saldırıları yüksek hassasiyetli silahlarla' gerçekleştirdiklerini ifade etti. Putin, Türk Akım Boru Hattı'na ilişkin de çarpıcı bir iddia ortaya attı.

 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu sabah saatlerinde art arda patlamalar yaşandı. Kiev sokakları kan gölüne dönerken cansız bedenler yollara savruldu. Ukrayna lideri Zelenskiy ise saldırıların kasıtlı olduğunu ifade ederek halka sığınaklarda kalma çağrısında bulundu. Öte yandan Rusya lideri Putin açıklama yaparak, 'saldırıları yüksek hassasiyetli silahlarla' gerçekleştirdiklerini ifade etti. Putin, Türk Akım Boru Hattı'na ilişkin de çarpıcı bir iddia ortaya attı.

 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de art arda patlamalar yaşandı. Ukrayna yönetiminden alınan bilgilere göre Başkent'te 4 patlama meydana geldi. Konuyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan Ukrayna lideri Zelenskiy, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" sözlerine yer verdi. İlk belirlemere göre patlamada 8 kişi öldü, 24 kişi ise yaralandı.

ROKETLERDEN BİRİ ZELENSKİY'NİN OFİSİNİN OLDUĞU SOKAĞA DÜŞTÜ

Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ofisi de bu bölge bulunuyor.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Bu sırada Rusya lideri Putin'den bir son dakika açıklaması geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin, bu sabah Ukrayna'nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini söyledi.

"TÜRK AKIM BORU HATTI DA HEDEFTE"

Putin, Güvenlik Konseyi Toplantısı'nın öncesinde yaptığı açıklamalarda Türk Akım'a ilişkin de çarpıcı bir iddia ortaya attı. Putin, Ukrayna'nın Türk Akım Boru Hattı'nı havaya uçurmaya çalıştığını söyledi.

11 ÖNEMLİ ALTYAPI TESİSİ HASAR GÖRDÜ

Ukrayna Başbakanı Denys Shmygal, Pazartesi günü Rus hava saldırılarında sekiz bölgede ve başkent Kiev'de 11 altyapı tesisinin hasar gördüğünü söyledi. Shmygal, Telegram mesajlaşma uygulamasında "Saat 11.00 (0800 GMT) itibarıyla sekiz bölgede ve Kiev kentindeki 11 önemli altyapı tesisi hasar gördü. Artık bazı alanlar kesildi. Işık, su temini ve iletişimin geçici olarak kesintiye uğramasına hazırlıklı olmak gerekiyor." dedi.