• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 21 Temmuz 2022 11:36

Personel Yetersizliği Uzun Sürecek

Personel Yetersizliği Uzun Sürecek
Avrupa ve ABD’deki havalimanlarında havayolu şirketleri; yer hizmetleri, güvenlik personeli ve uçuş görevlileri dahil olmak üzere tüm alanlarda ciddi bir personel yetersizliğiyle ile ortaya çıkan kaos ile mücadele ediyor.

Avrupa ve ABD’deki havalimanlarında havayolu şirketleri; yer hizmetleri, güvenlik personeli ve uçuş görevlileri dahil olmak üzere tüm alanlarda ciddi bir personel yetersizliğiyle ile ortaya çıkan kaos ile mücadele ediyor.

Bu arada birkaç Avrupa havayolu şirketi ve havaalanlarında son haftalarda grevler görülürken, gelecek ay seyahat kesintilerinin artması bekleniyor. 

Londra, Amsterdam, Roma ve Frankfurt gibi şehirlerdeki büyük havalimanları, uçuş iptalleri ve uzun yolcu kuyruklarıyla uğraşmak zorunda kalıyor. 

Havalimanları ve havayolu şirketleri yöneticileri, bu durumun uzun süreceğini, hazırlıkların buna göre yaptıklarını söylüyor.

Sorunun pandemi nedeniyle uçuşların durması üzerine Avrupa’da havayolları, terminal işletmeleri ve diğer paydaşların çok sayıda çalışanın işten çıkarılmasından kaynaklandığı, özellikle deneyimli personellerde şimdi aynı hızla işe alım yapılamadığı belirtiliyor.

Havacılık sektörü temsilcileri bu nedenle Avrupa’daki uçuşlardaki sıkıntılar yaz sezonu boyunca süreceğini sıkıntının 6-8 ay devam edeceğini söylüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.