• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 16 Ocak 2024 18:21

Pençe Kilit Operasyonu ile kilit kapatıldı

Pençe Kilit Operasyonu ile kilit kapatıldı

TBMM'de terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör hedefleri vuruldu. Toplam 114 hedef imha edildi. 78 terörist etkisiz hale getirilerek şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı. Terörü kaynağında yok etme stratejisini uyguladık. Irak'ta Pençe Kilit Operasyonları'yla kilit kapatıldı." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme yaptı. Güler, "Terörü kaynağında yok etme stratejisini uyguladık. Irak'ta Pençe Kilit operasyonlarıyla kilit kapatıldı." dedi.

"ÖDEDİĞİMİZ BEDELLERİ UNUTMUŞA BENZİYORLAR"

Bakan Güler'in açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"Şehit haberi alındıktan sonra bazı kesimler tarafından spekülasyonlar yaratılmaktadır. Kahraman Mehmetçiği yok sayma amaçlı olduğu da görülmektedir. "Ordunun orada ne işi var?" gibi sorular soruluyor. Şüphesiz ki bu söylemler yakın geçmişte yaşananları Irak ve Suriye'den kaynaklı ödediğimiz bedelleri de unutmuşa benziyorlar. Böyle hassas bir konuda birlik olmak yerine acıların siyasi malzeme yapılması asla kabul edilemez. Eleştiriler olabilir ama birlik içinde olunmalıdır.