• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 13 Şubat 2023 09:48

Parası olan müteahhit!

Parası olan müteahhit!
İMO Antalya Şube önceki dönem başkanı Mustafa Balcı, “Maalesef ülkemizde parayı cebine koyan müteahhit oluyor. Biz parası olanın müteahhitlik yapmasına karşı değiliz. Ama bu konuda acilen bir yasal düzenleme yapmak gerekiyor. Şimdi tam zamanı” dedi.

Son yaşanan ve 10 ilimizi yerle bir eden depremin ardından ülkemizde bir gerçek daha yüksek sesle bir kez dile getirildi.

 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi’nin önceki dönem başkanı Mustafa Balcı,ülkemizde parayı cebine koyan herkesin müteahhit olmasını eleştirdi.

Sermayeye karşı olmadıklarının altını çizen Balcı, “Maalesef ülkemizde parayı cebine koyan müteahhit oluyor. Demek ki bu sektörde ciddi bir rant var, para kazancı var. Cebinde parası olan herkes müteahhitlik sektörüne giriyor. Biz parası olanın müteahhitlik yapmasına karşı değiliz. Buna karşı çıkılamaz. Çünkü bu sermayedir. Ama yönetmeliklerle altını beslemek gerekiyor” dedi.

 

YASAL DÜZENLEME ŞART

Ülkemizde herkesin müteahhit olabilmesiyle ilgili hiçbir yönetmelik maddesi bulunmadığını ifade eden Balcı, “Ülkemizde yaşadıklarımızı bazen anlamakta güçlük çekiyoruz. Tamam anladık, cebinde paran var ve müteahhitlik yapmak istiyorsun. Yani yanında inşaat mühendisi çalıştıracaksın, teknik eleman çalıştıracaksın. İş gidiyor sonunda etik ve ahlaka geliyor. Adam yanında inşaat mühendisi de çalıştırsa ‘parasını ben verdim benim dediğimi yapacaksın’ diyor. O zaman imza atılmaması gereken yerde imza atılıyor. Çünkü o inşaat mühendisinin, o teknik elemanın parasını o veriyor. Bu yüzden bu konuda acilen bir yasal düzenleme yapmak gerekiyor. Şimdi tam zamanı. Eğer bu tür felaketleryaşamak istemiyorsak şimdiden tedbirlerini almak zorundayız” diye konuştu.

 

Gülşen KABAAĞAÇ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.