• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 22 Eylül 2022 12:37

Otobüste korona kol geziyor

Otobüste korona kol geziyor
Petrolün varil fiyatındaki artış nedeniyle zarar ettiklerini gerekçe gösteren ulaşım esnafının bazıları araçlarını çalıştırmayınca vatandaşlar duraklarda saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Antalya toplu taşımada 200’e yakın araç çalışmazken gelen araç do

Uzmanlar koronanın yeniden artacağına işaret ederken toplu taşıma araçlarında maskesiz ve klimasız yolculuklar devam ediyor. Klimaları açmayan araçlarda koronavirüs riski artarken vatandaşlar hem korona hem de sıcaklar nedeniyle klimaların açılmasını istiyor.

Petrolün varil fiyatındaki artış nedeniyle zarar ettiklerini gerekçe gösteren ulaşım esnafının bazıları araçlarını çalıştırmayınca vatandaşlar duraklarda saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Antalya toplu taşımada 200’e yakın araç çalışmazken gelen araç dolu olduğu için ya durakta durmuyor ya da dolu olduğu için fazla yolcu alamıyor. Bu durumda vatandaş bir sonraki aracı beklemek zorunda kalıyor.

Mazotun 30 lirayı geçmesi ile birkez daha zam alan ulaşım esnafı mazotun bugünlerde 24 liraya yakın olmasına karşın klima açmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Okulların açılması ile toplu taşıma araçlarındaki yolcu sayısı artarken klima açık olmadığı için araç içerisindeki sıcaklık artıyor ve nefes alınamayacak hale geliyor.

Yolcular araç içerisinde nefes alabilmek adına otobüsün camlarını açarken dar alanda fazla insanın nefes alıp vermesi korona riskini arttırıyor. Toplu taşıma araçlarının eksik olması nedeniyle düzensiz gelmesi de vatandaşların tepkisine nede olurken Muttalip isimli vatandaş “Antalya eskiden böyle değildi ulaşım da hiç sıkıntı yaşamazdık fakat şu an kötü bir hale geldi. Her gün Kundu'ya gidiyorum ama otobüste yer bulamıyoruz ağzına kadar dolu bazen uygulamada geliyor görünüyor ama ne gelen var ne giden saatler tutmuyor bu ne zamana kadar böyle devam edecek acaba?” diye sordu.

Vahdet isimli vatandaş ise, “Ben artık gerçekten bıktım buraya defalarca şikayet bırakılıyor ve 1-2 gün arada denk gelen bir klimalı otobüsle insanları kandırabileceğinizi sanıyorsunuz. Bu iş rica minnetle olmayacak belli oldu. Ben her gün düzenli 2 sefer VS18 hattını kullanıyorum ve uzun zamandır gerçekten klima açan bir otobüse denk gelmedim” ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş ise; “Antalya'nın en kalabalık semtlerinden olan Lara'dan evime sadece bir otobüs gidiyor onunda kalkış saati 40 dakikada bir hatta bazen saat başı Lara'dan perge bulvarına gitmek bu kadar zor olmamalı. Perge bulvarından da Terracity'e 1 otobüs gidiyor bu yüzden sabah ve akşam saatlerinde o kadar çok dolu oluyor ki insanlar ön kapıdan girecek yer bulamadıkları için binemiyorlar insanlara böyle eziyet etmeye hakkınız yok ya kalkış süresinin arasını kısaltın ya da yeni bir hat ekleyin” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Deniz İŞİSAĞ