• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 26 Eylül 2023 11:44

Otobüsleri Büyükşehir mi Alıyor?

Otobüsleri Büyükşehir mi Alıyor?

Antalya’da toplu ulaşım sorunu bitmek tükenmek bilmezken artan mazot fiyatları ve genel giderlerin artması ile birlikte para kazanamadığını dile getiren toplu taşıma esnaflarının bazılarında halen kontaklar kapalı.

Esnaf para kazanamadığı için çalışmazken Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu 60 yeni araç da toplu taşımadaki sorunu çözmek için yeterli olmadı. Belediye’nin otobüs şoförü alım ilanına çıkmasına karşın halen yeterli sayıya ulaşmaması nedeniyle Antalya’da vatandaşlar duraklarda beklemeye devam ediyor.

Ulaşım esnafı zarar ettiğini söylerken belediyenin yeni araç alımı tartışmaları yeniden alevlendirirken Ankara’da toplu taşıma araçlarını belediyenin alması konusu Antalya’da da yeniden gün yüzüne çıkartıldı.

BU FİKİR BUGÜNÜN KONUSU DEĞİLDİ

Esnaf Ulaşım Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce, kendilerinin otobüsleri belediyeye satma fikrini bugün değil 2022 yılında ortaya attıklarını dile getirdi. Başkan İnce, “Biz 2022 yılında otobüsleri belediyenin alması gerektiğini ve ulaşım işini belediyenin tek elden yapması gerektiğini söyledik. Bugün yine aynı şeyi söylüyoruz” dedi.

OTOBÜSE KARŞI T PLAKA

2022 yılında yapılan görüşmelerde otobüslere karşılık olarak T plaka sözlerinin verildiğini kaydeden Mehmet İnce, “O dönemlerde bir otobüse karşı belediye bizlere iki adet T plaka verme sözünde bulundu. Aradan zaman geçti ve yılbaşından sonda iki T plaka düştü bir adet T plakaya. Sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi geçsin bakarız denildi. O seçim de geride kaldı ama halen çözüme kavuşan birşey yok. Şimdi de sanırım 2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimleri bekleyelim sonra bakarız diyecekler. Sonra bakarız diye diye sorunlar büyüyerek bugünlere gelindi” ifadelerini kullandı.

Esnaf Ulaşım Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce son olarak, “Tokmak belediyenin elinde ve sürekli davula vuruyor. Davulun derisi henüz patlamadı ama belediye patlamasını bekliyor. Bu şekilde gidilirse ortada ne davul kalacak ne de tokmak” ifadesini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK