• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mart 2023 11:44

Örnek alınacak çalışma

Örnek alınacak çalışma
Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü faaliyet kapsamında, afet sonrası planlı projeli örnek alınacak bir çalışma yürütmek amacıyla, TRT Antalya Bölge Müdürü Hikmet Kocaman, İyi İnsan Hareketi

Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü faaliyet kapsamında, afet sonrası planlı projeli örnek alınacak bir çalışma yürütmek amacıyla, TRT Antalya Bölge Müdürü Hikmet Kocaman, İyi İnsan Hareketi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Envar Okulları Kurucu Temsilcisi Dr. Mehmet Karakayalı, Müsiad Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Müsiad önceki şube Başkanı Bohaçhan Göksu, Antalya İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü uzmanları Hakan Şimşek, Sabri Duman ile Sosyolog Hatice Karakayalı ve TRT Antalya Radyosu Program Yapımcısı Betül Altuntaş,Müsiad’da bir araya geldi.

“BİZ BİR AİLEYİZ PROJESİ”

Projenin sahipliğini ‘İyi İnsan Hareketi Derneği’nin yaptığını açıklayan dernek Başkanı Dr. Mehmet Karakayalı, “Proje paydaşlarımız ile birlikteİçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) şemsiyesinde, ‘Kardeş Aile Çalışması’ başlattık” dedi.

Depremin yaşandığı Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Adıyaman illerinden gelen ve Antalya’daki çeşitli kurumlara yerleştirilen afetzede ailelerin, depremin etkisinden kurtarılmasını amaçladıklarını belirten İyilik Hareketi Derneği Başkanı Dr. Mehmet Karakayalı, şunları söyledi: “Proje ortaklarımızdan Envar Okulları, çeyrek asırdır Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak eğitim veren bir kurum. Kentimize gelen depremzede öğrencilerin eğitimlerini üstlendik. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle şehrimizde çok sayıda depremzede aileyi misafir etmekteyiz. TRT Bölge Müdürlüğü, Envar Okulları, Müsiad ve İyi İnsan Hareketi Derneği ile birlikte depremzede ailelere yönelik bir takım faaliyetler içeren sürdürülebilir bir proje planlamaktadır. “Biz Bir Aileyiz” adı altında yürütülecek projemiz misafir aile ve çocuklarına yönelik psikososyal rehberlik hizmetleri, sosyal ve sportif etkinlikler, hobi ve eğitim faaliyetlerini kapsamaktadır.”

TRT PROJE GÖRÜNÜRÜ

TRT Antalya Bölge Müdürü Hikmet Kocaman, TRT Bölge Müdürlüğü, Antalya MÜSİAD ve İyi İnsan Hareketi Derneği paydaşlığında, Antalya İl Valiliği onayıyla yürüttükleri sosyal sorumluluk projesindeki faaliyetlerin “Proje Görünürü” olacaklarını kaydetti.

Müsiad Şube Başkanı Ali Akçay ise, afetten etkilenen depremzede bireylerinin iş edindirmelerindeki çalışmalara katkı sunacaklarını bildirdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.