• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 01 Eylül 2023 11:59

Ormanlarda bilim konuşuluyor

Ormanlarda bilim konuşuluyor

TÜBİTAK-2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı” kapsamında ABD Oregon State Üniversitesi Orman Fakültesinden Doç. Dr. Carlos GONZALEZ BENECKE ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Silvikültür Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bora İMAL, Antalya Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan eğitimler hakkında bilgi aldı.

Yangın simulasyonuna yönelik teknik değerlendirme yapan bilim insanları daha sonra Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğünde 2008 yılı ile 2021 yıllarında meydana gelen yangınlardan sonra doğal ve yapay yolla yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucu yeniden orman örtüsüne kavuşan alanlarda incelemelerde bulundu.

Sahalarda meydana gelen yeni orman örtüsüne yönelik silvikültürel çalışmalar hakkında teknik elemanlardan bilgi alan heyet, Amerika birleşik Devletleri Oregon Eyaletinde meydana gelen orman yangınları sırasında uygulanan söndürme teknikleri, yangın sonrası ağaçlandırma çalışmaları ve silvikültürel çalışmalar hakkında deneyimlerini teknik elemanlarımızla paylaştıktan sonra ileriye yönelik eko fizyolojik çalışmalar planladı.​​

Haber: Yalçın KÜÇÜK