• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 16 Ekim 2023 15:23

Ormanda meslek içi eğitim

Ormanda meslek içi eğitim

Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü, çalışma alanı içerisinde bulunan Gazipaşa Orman İşletme Şefliği’nde önemli bir eğitim programına ev sahipliği yaptı. Eğitim programı Orman Bölge Müdürü  Vedat Dikici, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Şükrü Akın Ünler, Orman İşletme Müdürü, İşletme Müdür Yardımcıları, Orman İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve üretimde görevli işçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Eğitim programının amacı, ağaç kesme ve boylama, iş sağlığı ve güvenliği, dikili ağaç satışı ve diğer temel konularda katılımcılara standardizasyon esasları hakkında bilgi ve beceri kazandırmak oldu. Bu eğitim, orman işletmeciliği ve korunmasının önemini vurgulayan bir girişim olarak değerlendirildi.

Eğitim programı, konunun uzmanları tarafından sunulan pratik eğitimler içerdi. Bu uygulamalı eğitimler, Orman Bölge Müdürlüğü’ne yeni katılan teknik personel, orman muhafaza memurları ve işçileri hedefledi. Program, iş güvenliği ve orman kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında katılımcılara bilgi sunma ve beceri kazandırma amacındaydı.

Bu tür eğitim programları, orman yönetimi ve koruma faaliyetlerinin kalitesini artırma, orman kaynaklarını etkili bir şekilde kullanma ve çevreyi koruma amacı güden kurumlar için hayati öneme sahip oldu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK