• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 23 Ekim 2020 16:27

Olimpos’ta Yapılaşma Kısmen Durduruldu

Olimpos’ta Yapılaşma Kısmen Durduruldu
Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütlerinin yaptıkları itirazların bir kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü

Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütlerinin yaptıkları itirazların bir kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü. Bakanlık, Antalya Büyükşehir Belediye'sine yazı göndererek yapılaşma koşulunu yüzde 30'a çıkaran ve tarım alanlarını imara açan planın değiştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Birgün Gazetesi’nde Gökay Başcan’ın haberine göre Olimpos için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanarak askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planında ve plan hükümlerinde yapılan itirazlar haklı bulundu. 

Bakanlık itirazlar sonucu bölgedeki yapılaşmayı yüzde 30'dan yüzde 10'a düşürülmesine karar verdi. 

Ayrıca tarım alanlarının yapılaşmaya, park alanlarının da ticari faaliyetlere açılmasını iptal etti. 

İkinci itiraz ise tarım alanlarındaki yapılaşmanın önüne geçti. Tarım alanlarında yapılaşmayı artıracak 'bağ evi nitelikli yapılması' halinde 150 metrekareyi geçmeyecek' ifadesi 'bu alanlarda tarımsal amaçlı yapı ve çiftçinin barınabileceği yapı ve müştemilatları dışında yapı yapılamaz. Toplam 75 metrekareyi geçemez' şeldinde değiştirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.