OLAYA MÜDAHALE 6 DK’YA DÜŞMÜŞ

  • SUR YAPIIIIIII

Geçtiğimiz günlerde Antalya Tüm Kurslar ve Eğitimciler Derneği olarak Emniyet Müdürümüz sn Orhan Çevik’e hayırlı olsun ziyaretine gittik.

Dernekte senin ne işin var sen eğitimci misin demeyin!..

Kendimizi geliştirmek adına bazı derslere giriyor ve belgelerini alıyoruz.

Bu belgelerden bir tanesi de eğitimcinin eğitimi belgesi.

Neyse konumuza geri dönecek olur isek…

Dernek hakkında kısa bilgilendirmenin ardından sohbet derinleşti.

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı ve benim de kaleme aldığım konuya gelindiğinde sn Müdürümüz Orhan Çevik yaşananları bir kez de kendisi anlattı ve “sonuçta ben de polisim ve olaya medahale edebilirim” dedi.

Kendisinin geceleri geç saatlere kadar sivil olarak Antalya sokaklarını turladığını zaten biliyordum ama sn müdürümüz de “halkın uyku saati benim çalışma saatim” diyerek hassasiyetini ortaya koyuyordu.

Devlet terbiyesi ile kendisini işine adamış bir görüntü çizen Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, “Benim ilgi alanıma girmiyor” deyip kenera çekilen bir yetkiliye ise hiç mi hiç benzemiyor.

Onun için konunun özü halkın sıkıntısının giderilmesi…

Halkın güven ve mutluluğu adına kendi görev tanımında olmasa dahi bir yekilde onu görev tanımına dahil ederek işi çözecek bir yapıya sahip.

Sonrasında polisin olaya müdahale konusunda çok enteresan veriler ortaya koydu Orhan Çevik müdür.

Geçtiğimiz yıllarda polisin olaya müdahelesinin yarım saat 40 dakikaları bulabildiğine işaret eden Orhan Çevik, bu sürenin artık 4 ila 6 dakika arasında değiştiğini söyledi.

Sürekli olarak sahada olan ve sahanın nabzını iyi tutan birisi olarak da sokağın sesine kulak veriyor.

Vatandaşın “polis nerede kaldı?” sorusunu sordurmamak adına sistematik bir şekilde çalışmasını sürdürüyor.

Orhan Çevik müdürümüz “Olay yerine ne kadar erken gidersek o kadar iyi. Belki bir dakika geç kalsak birisi ölecek. Yani belki erken müdahale ile hayat kurtarabiliriz” diyor.

Yani kavga varsa erken müdahale ile birlikte büyümeden önlenmesi noktasında suçun oluşmaya başladığı anda müdahalenin önemine vurgu yapıyor.

Zaman zaman da kendisinin polisi arayarak ihbarlarda bulunduğunu söylüyor.

Olmayan bir konuyu varmış gibi değil gerçek konularda ihbarda bulunduğunu söyleyen Orhan müdür “Kenara çekilip izliyorum. Polis arkadaşlarımız olaya nasıl müdahale edecek diye? Ne zaman gelecekler diye? Gördüğüm eksiklikleri düzeltmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Mesela; parkta alkol alan ve çevreyi rahatsız eden şahıs varsa ve polis çağrıldı ise olaya müdahale eden ekibin gbt sorgusunun ardından şahsı aracına alarak götürmesi ve sonrasında farklı bir noktaya bırakması durumunda hem parkta bulunan insanların rahat edeceğini hem de vatandaşın polise olan güveninin artacağı düşüncesinde.

Böylece hem o alkollü vatandaş parka geri dönmeyecek hem de polisin bir kez daha kendisine müdahale edebileceği düşüncesi ile çevreye de rahatsızlık vermeyecek.

Derken Orhan müdür bir önceki gün ekiplerin olaya müdahale istatistiklerini istedi.

Geç müdahale ediyen olay var ise nedenlerini araştıdığını ve sorunların çözümü noktasında gerekli giriyimleri de yaptığını söyledi Orhan müdür.

Bu arada göreve geldikten sonra ekibinde de değişikliklere gitmiş.

Personel sayısını yükselterek sokaklara hakim olma ve sokaklardaki suç oranlarını azaltmak adına önemli adımlar atılmaya başlanmış.

Sokaklarda devriye gezen ekiplerin de arttığına işaret edilirken polisin suçu önlemede caydırıcı olduğu gerçeği yeniden anlanmış durumda.

Bir kez daha Antalya İl Emniyet Müdürlüğü görevine gelen sn Orhan Çevik müdürümüze şehrimize hoşgeldiniz derken başarı dileklerimizi de iletiyoruz…