• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 06 Eylül 2022 11:56

Okullarda oryantasyon süreci başladı

Okullarda oryantasyon süreci başladı
İlkokul ve anaokulu öğrencilerinin okula alışmaları için uygulanan ‘oryantasyon’ süreci başladı.

İlkokul ve anaokulu öğrencilerinin okula alışmaları için uygulanan ‘oryantasyon’ süreci başladı. Okullara velileri ile birlikte gelen öğrenciler, tam eğitim öğretim süreci başlamadan önce bir hafta süresince bir saat sınıflarında öğretmeleri ile vakit geçirip evlerine dönecekler.

Çocuklar için yeni bir alışkanlık edinmek çok kolay değildir. Özellikle okul öncesi çocukları için anaokuluna başlamak ve yeni bir ortama girip evinden uzaklaşmak çok daha zordur. Bu nedenle okula uyum sürecinde çocukların okula alışması ve ebeveynlerinde bu noktada nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili olarak velilere eğitim verilecek.

VELİLER DAHA HEYECANLI

İlk gün olması nedeniyle veliler ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri çocukların sınıflarını öğrenip öğretmenleri ile tanıştılar. Okullarda öğrencilerin adları tek tek okunarak öğrenciler sınıflarına alındı. Bu sırada çoğu velinin öğrencilerden daha heyecanlı olması gözlerden kaçmadı. Okul bahçesini öğrencilerden fazla veliler doldurduğu gözlendi.  

BİRİNCİ SINIFLARA ALIŞTIRMA

Önümüzdeki hafta tam zamanlı başlayacak olan eğitim yılında bu sene 1709 okul, 22 bin 566 derslik 34 bin 299 öğretmen ve toplamda 475 bin 145 öğrenci ile eğitim hayatı başlayacak.  Bu hafta sadece 23 bin ilkokuldan sadece birinci sınıflar ve anasınıfları bir hafta süresince günlük 1 saat alıştırma için okullarda olacaklar.

MÜHÜBE TAŞKIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.