• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 28 Mart 2024 10:34

Okul çevreleri denetlendi

Okul çevreleri denetlendi

İlimizin mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması,  çocukların günlük yaşamlarının büyük bir bölümünü geçirdiği eğitim kurumlarında, her türlü korku ve endişeden uzak huzur ve güven içerisinde eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri amacıyla, polis sorumluluk bölgesindeki okullar ile çevresinde Mart ayı içerisinde değişik tarihlerde; terör, asayiş, narkotik vb. konularda umuma açık yerleri kapsayan “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetimi” gerçekleştirildi.
 
İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş, Çocuk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Güvenlik, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı birimlerden ekip ve personelin katılımı ile gerçekleştirilen denetimlerde; (563) okul çevresinde, (57) internet ve elektronik oyun salonu, (145) kahvehane/kafe/nargile salonu, (130) market/büfe ve tekel bayi, (18) iddia ve ganyan bayi, (265) park/bahçe/umuma açık yer ve (25) metruk bina denetlendi.

Yapılan çalışmalar kapsamında; (5.150) şahıs incelendi, (810)’u okul servis aracı ile toplam (1.270) araç denetlendi, (44) araca idari para cezası uygulandı, (6) işletme hakkında idari işlem yapıldı, (26) aranan şahıs yakalandı.

Okulların çevresinde yaptığımız denetimler 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi sonuna kadar aralıksız olarak devam edecektir.