• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 24 Kasım 2022 15:28

Öğretmenlerden ikramiye talebi

Öğretmenlerden ikramiye talebi
Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, öğretmenlere Öğretmenler gününe özel ikramiye verilmesini talep etti.

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, öğretmenlere Öğretmenler gününe özel ikramiye verilmesini talep etti.

‘Her zaman kadri bilinmeli’

‘Nesiller değişir, öğretmenin önemi değişmez’ diyen Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak, milletimizi geleceğe taşıyacak nesillerin ruh, fikir ve bilgi dünyalarını inşa eden öğretmenlerin sadece belli gün ve dönemlerde değil, her zaman kadrinin bilinmesi, değerli olduklarını hissettirecek işlere imza atılması gerektiğini söyledi. Miran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlere her 24 Kasım Öğretmenler gününde 1 maaş ikramiye verilmesini önerdi.

‘İyileştirici düzenlemeler zaruridir’

Sendika olarak çözüm bekledikleri konulara temas eden Başkan Miran, “Kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi, uzman ve başöğretmenlere ücret ve ilave derece artışı getirilmesi, adaylık sürecindeki yazılı sınavın kaldırılması, çıkmasında çabamızın ve mücadelemizin olduğu 3600 ek gösterge gibi önemli özlük haklarını ihtiva eden 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun mevcut hâliyle öğretmenlerimizin beklentilerini ve toplu sözleşme masasına taşıdığımız talepleri karşılamadığını, ‘meslek kanunu’ olarak nitelendirilmeyi hak edecek içerikten yoksun olduğunu; öğretmenin itibarını koruyacak, motivasyonunu artıracak, beklentilerini karşılayacak şekilde revize edilmesi gerektiğini bir defa daha dile getiriyoruz. Bu bağlamda, bütün aşama ve süreçlerinde öğretmenin kariyer basamakları, statüsü, çalışma şartları, mükâfat ve müeyyideleri, özlük hakları, şiddete karşı korunması konularında iyileştirici düzenlemelerin yapılması zaruridir” dedi.

Başkan Miran, eğitimle ilgili çıktıları iyileştirmenin, öncelikle eğitimi başlatan, sürdüren, sonuçlandıran ana unsur olarak öğretmenlerin beklentilerini karşılamaktan geçtiğini belirterek, 24 Kasım’ın öğretmenleri hatırlama ve anlama günü olmasını temenni etti.