• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 05 Mayıs 2022 09:41

Nankörlük Küstahlığa Taşındı

Nankörlük Küstahlığa Taşındı
Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy, Yunanistan’ın ERT televizyonuna yaptığı açıklamada “Türkiye, Rus turizmi için rotalar hazırlıyor.

Türkiye’nin Rusya Ukrayna savaşında takındığı tavır ve izlediği politika takdirle karşılanırken Ukrayna’dan diplomasiye yakışmayan, haddini aşan açıklamalardan sonra bu kez küstahlık düzeyinde bir açıklama yapıldı.

 

Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy, Yunanistan’ın ERT televizyonuna yaptığı açıklamada “Türkiye, Rus turizmi için rotalar hazırlıyor. Bu olacak iş değil. Bu çifte standarttır. Türkiye'nin dikkatini çekiyorum. Bir seçim yapılmalı: hakikatten yana mısınız, değil misiniz?" dedi.

 

Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye'ye "kırgın" olduğunu söyleyen Vladimir Zelenskiy, " Türkiye bir yandan arabuluculuk yaparak Ukrayna'yı önemli adımlarla desteklerken, diğer yandan da örneğin aynı anda turizm rotaları hazırladığını görüyoruz. Özellikle Rus turizmi için" diye konuştu.

 

Büyükelçi’den açıklama

 

Zelenskiy’nin bu  açıklamalarının basında yer almasına gelen tepkiler üzerine Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, bir açıklama yaparak, Yunan basınında çıkan haberin çarpıtıldığını söyledi.

 

Zelenskiy'nin açıklamasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zelenskiy, Yunanistan'a değil de Türk milletine güvense daha iyi olur" dedi.

 

“Aptal komedyen”

 

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar da, Zelenskiy ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Zelenskiy, Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye’ye kırgınmış. SİHA gönder. Binlerce yetimi, öksüzü kabul et. Yüzlerce yardım tırını ulaştır. Barış için kendini parala. Sen kalk Yunan kanalında saçmala. Aptal komedyen" ifadelerini kullandı.

 

Büyükelçi ne demişti

 

Rusya’nın Ukrayna’yla saldırısının ilk günlerinde, 3 Mart’ta Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, medya hesabından diplomasi diline yakışmayan bir dille TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Rusya Büyükelçisi ile görüşmesine tepki göstererek Twitter’daki hesabından “TÜRSAB Başkanının sabah bizimle, sonrasında ise Rus Büyükelçi ile görüşmesi iki yüzlü politikanın göstergesidir. Saldırgan ile kendini savunan arasında eşittir işaretinin konulması suç ortağı olmak anlamına gelir. Seyahat acentalarını @tursaborgtr ile çalışmamaya çağırıyoruz” mesajını paylaşmıştı.

 

“Türkiye Rus turist almasın”

 

Daha sonra Ukrayna Seyahat Acenteleri Birliği (UATA) İcra Direktörü Pavel Grigorash yaptığı açıklamada “ Bir otelde aynı anda iki ülkeden misafir ağırlamak iyi bir şey değil. Bu durumlarda çatışmalar olabilir bu da otele zarar verir. Onun için Türkiye Rus turist kabul etmesin. Oteller de Rus müşteri almasın” demişti.

 

“Onlara para kazandırmayın”

 

Bu açıklamadan sonra sosyal medya ağlarında, Ukraynalı seyahat acentesi sahip ve yöneticisi olduklarını söyleyen kişilerin Türkiye ve Mısır'daki otelleri "kan parasından" vazgeçmeye ve Rus şirketleri ve turistlerle her türlü işbirliğini durdurmaya çağıran videoları yayınlandı.

 

Bu arada Aralarında seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin de olduğu bir grup, “Türkiye’ye gidip onlara para kazandırıyorsunuz şeklinde açıklama yapmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.