• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 19 Nisan 2024 15:37

Motosiklet Özel Denetimi

Motosiklet Özel Denetimi

Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Strateji belgesi ve Eylem Planı gereği; 
son dönem artan motosiklet kazalarını ve kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları azaltmak amacıyla Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce planlanan özel denetim kapsamında Motosiklet/Bisiklet sürücülerine yönelik Trafik Jandarma Sorumluluk Sahasında MOTOSİKLET ÖZEL DENETİMLERİ yapılmıştır. 

Yapılan denetimlerde:
4500 motosiklet kontrol edilmiş olup, kurallara uymayan 760 sürücüye Trafik İdari Yaptırım Para Cezası uygulanmıştır. 117 motosikletin trafikten men edildiği denetimlerde Haklarında arama kaydı bulunan :11 motosiklet ve 12 şahıs yakalanarak haklarında adli ve idari işlemler yapılmıştır. Plakasız ve tescilsiz 46 aracın yakalandığı denetimlerde hakkında çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet yakalanarak sahibine teslim edilmiştir. Denetimlerde Kask takmayan 377, Sürücü Belgesiz Araç Kullanan:130 ve Alkollü Araç Kullanan:6 sürücüye idari yaptırım uygulanmış olup alkollü araç kullanan sürücülerin belgelerine geçici süre ile el konularak araçlar trafikten men edilmiştir. 
Antalya il Jandarma Komutanlığınca vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilecektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.