• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 21 Mart 2023 22:04

Miting Havasında Adaylık Açıklaması

Miting Havasında Adaylık Açıklaması
İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, İYİ Parti 28. Dönem Antalya Milletvekilliği aday adaylığını düzenlediği toplantıda açıkladı.

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, İYİ Parti 28. Dönem Antalya Milletvekilliği aday adaylığını düzenlediği toplantıda açıkladı. Antalya Kalkınma Raporu hakkında konuşan Kaya, “Seçilirsem Antalyamızdaki köy okullarına internet erişim alt yapısının sağlanması ve ihtiyacı olan çocuklarımıza bilgisayar tedarik edilmesi için bir kampanya başlatacağım. Bu kampanyaya milletvekili sürem boyunca alacağım maaşların tek bir lirasına dokunmadan hepsini kaynak olarak aktaracağıma söz veriyorum” diye konuştu.

 

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı'nda yüzlerce partilinin katılımıyla düzenlediği toplantıyla, 28. Dönem Antalya Milletvekili aday adaylığını açıkladı. İlkokuldayken kendisine 3 hedef koyduğunu aktaran Kaya, bunlardan ilkinin ABD'de yüksek lisans eğitimi, ikincisinin yurt dışında şirket sahibi olmak olduğunu kaydetti. Bunlardan ikisini başardığını söyleyen Kaya, üçüncü hedefinin ise siyasetçi olmak olduğunu belirtti. Kaya, "Benim için siyaset, Cumhuriyetime ve milletime olan borcumu ödemenin aracı. Hedefim ülkem için projeler üretmek, insanlarımıza dokunmak, milletimin gurur duyacağı bir siyasetçi olmak. Çocuklarıma bırakacağım en güzel, en onurlu miras işte bu" dedi.

İş hayatının dışında ülkeye faydalı olabilmek için birçok kuruluşta yer aldığını sözlerine ekleyen Aykut Kaya, "Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda Türkiye-İrlanda İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi üyeliği ve Türkiye-Estonya İş Konseyi Başkanlığı görevini yürüttüm. Aday adayı olmamdan dolayı mevcut görevlerimden mevzuat gereği istifa ettim. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu üyesiyim" dedi.

'RÜZGAR GÜLÜ PROJESİ'

İYİ Parti'ye katıldıktan sonra Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı olarak Prof. Dr. Ümit Özlale başkanlığında birçok başarılı projede yer aldığını kaydeden Kaya, şöyle devam etti: "Bunlardan bazıları sizlerin de bildiği gibi Rüzgar Gülü Projesi ve son olarak Antalya Kalkınma Raporu'nda aktif olarak görev aldım. Antalya Kalkınma Raporu'nu ciddi bir akademik ekiple hazırladık ama STK'larımızın, belediyelerimizin, esnaf odalarımızın ve teşkilatlarımızın da görüş ve önerilerini yansıttık. Yaptığımız araştırma ve görüşmeler neticesinde Antalyamızın gelişme ekseninin tarım, turizm ve teknoloji alanlarında olduğuna kanaat getirdik. Bu çalışmanın ortaya çıkmasında il başkanlığımıza ve ilçe teşkilatlarımıza bizlere sahada verdikleri destekten dolayı tekrar teşekkür ediyorum."

'ANTALYA HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMADI'

Antalya'nın hak ettiği hizmeti alamamış bir kent olduğunu belirten Kaya, "Gayrisafi milli hasılaya bu kadar katkı yaparken, ne yazık ki Antalyamız aynı hizmetleri alamamıştır. Antalyamızda şu anda 2023 yılında ilçelerimizi birbirine bağlayan ilimizi diğer illere bağlayan bir demir yolu hattının olmaması bizim için büyük bir eksiklik. Antalya'nın ilçeleri ve diğer iller arasında ulaşımı sağlayacak, hem yolcu hem yük taşıyacak bir demir yolu hattının ivedilikle kurulması gerekiyor. Antalya limanımıza baktığımızda büyük gemilerin yanaşamadığı bir liman görüyoruz. Tam anlamıyla işlevi olmayan bir limandan bahsediyoruz. Ve üzülerek söylüyorum ki, demiryolu bağlantısı olmayan tek liman Antalya Limanı'dır" diye konuştu.

'ULAŞIM CİDDİ PROBLEM'

Ulaşımın da kentin ciddi problemlerinden biri olduğunu sözlerine ekleyen Aykut Kaya, şöyle konuştu: "Yaz aylarında ilçeler arası trafik neredeyse durma noktasına geliyor. Bugün Türkiye'nin başka bölgelerinde 3-4 otobanla şehre giriliyorken, turizmin başkenti olan Antalya'mızda Afyon'dan sonra otoban kesiliyor. Bir an önce ulaşım problemiyle alakalı trafiği rahatlatacak Antalya'ya yakışan otoyolların yapılması gerekiyor. Antalyamıza 2016 yılında o dönemin parasıyla 500 milyon dolar para harcanarak yapılan ve şu anda sadece düğün ve kutlamaların yapıldığı atıl duruma düşürülen EXPO'yu sorgulamalıyız. Bir an önce katma değer ve istihdam üreten bir yapıya dönüştürülmelidir. Ülkemizde tarım politikası tam bir keşmekeş. Bunun acısını elbette Antalyalı çiftçimiz, üreticimiz de çekiyor. Tarımda teşvikler, gerçek çiftçiye verilmesi gerekirken tarımla alakası olmayan bir çok işadamı bu teşvikten faydalanıp, tarım sektörüne yan sektör olarak girerken asıl kalkındırmamız gereken kırsal kesimde yaşayan çiftçilerimiz istenilen imkanları sağlayamadıkları için bu teşvikten faydalanamamışlardır. Ve kırsal kesimdeki çiftçilerimiz zarar etmeye ve çiftçiliği durdurma noktasına gelmişlerdir. Bir planlama olmadığı için siz de görüyorsunuz Antalya- Alanya arası muz seralarına dönmüş durumda. Elbette ki muz da üretilmeli ama belli miktarda. Tarım Bakanlığı da tarım haritaları çıkararak, çiftçilerimiz ürün çeşitliliğine yönlendirilmelidir."

'KONUT FİYATLARI ARTTI'

Antalya'da konut fiyatları geçen seneye göre 3 katına, iki sene öncesine göre 6 katına çıktığını sözlerine ekleyen Aykut Kaya, "Yüksek gelir grubu dışındaki vatandaşlarımızın barınamayacağı, memurun, işçinin, emeklinin kaçtığı, yabancıların kolayca konut sahibi olduğu bir şehir mi olmak istiyoruz? Elbette hayır. Her vatandaşımızın bütçesine uygun barınma imkânı bulabileceği bir Türkiye'yi yeniden tesis etmek bir vatandaşlık hakkı olarak ilk yapacaklarımız arasında yer alacak. Bunun için ilk olarak yabancılara konut satışını kısıtlayacak, ikinci olarak fiyat istikrarını sağlayarak inşaat maliyetlerini kontrol altına alacağız. Yoksuluyla, zenginiyle, memuruyla, işçisiyle, çiftçisiyle, işsiziyle her vatandaşımızın huzurla beraberce yaşayabileceği bir Antalya geliştirmek ilkemiz olmalı" diye konuştu.

Antalya'nın teknoloji alanında bir silikon vadisi olabileceğini aktaran Kaya, "Çünkü iklimi çok güzel ve şehir çok güzel. Biz dünyanın en iyi şirketlerini teknolojik alt yapıyı sağlayarak buraya çekip, başarılı yazılım şirketleri oluşturabiliriz. Antalyamızın teknoloji alanında yeni bir sayfa açması lazım" dedi.

'MAAŞIMI ÇOCUKLAR İÇİN AKTARACAĞIM'

Aykut Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iktidar ülkemizi öyle bir yoksulluk tuzağına düşürdü ki, Rüzgar Gülü Projemiz ile çocuklarımızın açlığına çözüm bulmak durumunda kaldık. Ancak yaşadığımız çağda çocuklarımızın, gençlerimizin bilgiye de açlığı söz konusu. Bunu aşmak için Antalyamızda internet hızının yükseltilmesi ve tüm öğrencilerimize teknolojik cihazların, bilgisayarların-tabletlerin tedarik edilmesi gerekiyor. Şüphesiz bu çağda bilgiyi üretenler kazanacak ve biz Antalya'yı, ülkemizin bilgi merkezi yapmak için çalışacağız. Eğer milletvekili adayı gösterilip seçilirsem Antalyamızdaki köy okullarına internet erişim alt yapısının sağlanması ve ihtiyacı olan çocuklarımıza bilgisayar tedarik edilmesi için bir kampanya başlatacağım. Bu kampanyaya milletvekili sürem boyunca alacağım maaşların tek bir lirasına dokunmadan hepsini kaynak olarak aktaracağıma söz veriyorum. Eminim ki bu kampanyamız birçok iş insanını bu projede yer almaya teşvik edecek ve biz bir çok evladımıza faydalı olmuş olacağız. Bu ailenin, Antalya'nın iyi teşkilatının bir ferdi olmaktan gurur duydum ve ilelebet gurur duymaya devam edeceğim. Güzel Antalya'yı hep beraber daha iyi Antalya yapacağız inşallah."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.