• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 24 Eylül 2022 13:18

Miçotakis'ten BM kürsüsünde skandal sözler!

Miçotakis'ten BM kürsüsünde skandal sözler!
Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis, Türk F-16'larını taciz ettiği, burnumuzun dibindeki gayriaskeri statüdeki daları silahlandırdığı gerçeğini göz ardı ederek yine skandal açıklamalarda bulundu

Yunanistan Başkanı Kiryakos Miçotakis, Türk F-16'larını taciz ettiği, burnumuzun dibindeki gayriaskeri statüdeki daları silahlandırdığı gerçeğini göz ardı ederek yine skandal açıklamalarda bulundu. New York'ta yaptığı görüşmeler sırasında Türkiye'yi şikayet etmesinin ardından BM kürsüsünde de skandal ifadelere başvurdu. Türkiye'den anında karşılık verildi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında yine Türkiye'yi hedef aldı. Ege ve Akdeniz'de tacizlerini sürdüren ve silahsız sütatüdeki adaları silahlandıran Yunanistan'ın Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenliğini sorguladığını iddia ederken bu durumun kırmızı çizfileri olduğunu belirtti. 'Atina zorbalığa müsaade etmeyecek' ifadelerini kullandı. Miçotakis'İn skandal sözlerine Türkiye'den anında yanıt geldi.

Miçotakis, BM kürsüsünde yaptığı açıklamasında; Türkiye'nin Yunanistan'ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını ve budurumun kırmızı çizgileri olduğunu öne sürdü. Öte yandan Türkiye'ye yönelik provokasyonlarını görmezden gelerek, Ankara'nın kışkırtıcı eylemlerde bulunduğunu iddia etti.

GERİ VİTES

Miçotakis, daha sonra ise Türkiçe bir tweet attı. Paylaşımında, "Birleşmiş Milletler'den bu mesajla yalnız Türk liderlerine değil, Türk halkına da yönelerek şunu söylemek isterim: YunanistanTürkiye'yi tehdit etmiyor. Biz düşman değiliz. Biz komşuyuz ve aramızdaki dostluk ilişkilerine çok önem veririz." ifadelerini kullandı.

Her iki ülkede de çoğunluğun çatışma ve anlaşmazlık istemediğini belirten Miçotakis, "Gelin, beraber karşılıklı saygı ve iş birliği içinde ve uluslararası hukukun çerçevesinde ileriye doğru adım atalım." önerisinde bulundu.