• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 28 Eylül 2023 15:23

Merdivenaltı eğitim kurumu uyarısı

Merdivenaltı eğitim kurumu uyarısı

Antalya’da son dönemde özel eğitim kurumlarının sayısında hızlı bir artış yaşanıyor. Ancak bu artışın yanı sıra, “üniversite onaylı sertifika” gibi çekici söylemlerle vatandaşların yanıltıldığına dair ciddi endişeler yükseliyor. Antalya Tüm Kurslar ve Eğitimciler Dernek Başkanı Mazhar Doğmuş, vatandaşları bu tür kurumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Özellikle “merdivenaltı” olarak adlandırılan ve resmi denetimlerden kaçan özel eğitim kurumlarının sayısında artış dikkat çekiyor. Bu kurumlar, vatandaşları düşük ücretler ve hızlı sertifikasyon vaatleriyle çekmeye çalışıyor. Ancak çoğu zaman bu kurumların verdiği sertifikalar, resmi olarak tanınmıyor ve iş dünyasında geçerli olmuyor.

Mazhar Doğmuş, “Üzülerek görüyoruz ki, birçok vatandaşımız bu tür kurumların cazip tekliflerine kapılıyor ve sonunda hayal kırıklığı yaşıyor” diyor. Özellikle eğitim alanında alınacak hizmetin kalitesi ve sertifikaların geçerliliği konularında dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Antalya’da özel eğitim kurumlarının denetimi ve standartların belirlenmesi için çalışmaların hızlandığına dair bilgiler de bulunuyor. Ancak vatandaşların da kendi araştırmalarını yaparak eğitim kurumlarına karar vermesi, bu tür sorunların önüne geçebilir.

Özetle, Antalya’da özel eğitim kurumlarına olan ilginin artmasıyla birlikte, vatandaşların dikkatli olması ve eğitim kurumlarını seçerken güvenilirliğini doğrulamaları gerekiyor.

Haber: Aynur GÜNEŞ