• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 26 Mart 2024 10:39

MAĞDUR OLMAYIN!

MAĞDUR OLMAYIN!

Turizmde Ramazan Bayramı hareketliliği yaşanırken Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Odası Başkanı Özcan Sucu, Ekim 2023 ayı itibariyle günlük ev kiralık ruhsatı için Turizm ve Kültür Bakanlığı ile ilgili valilikler yetkili kılındığını ve 1 Ocak 2024'ten itibaren yeni yasalar geçerli olmaya başladığını kaydetti.

KAYIT DIŞI TATİL ALMAYIN!

Önce Ramazan Bayramı ardından da 2024 yılı turizm sezonu için kayıt dışı günübirlik ya da apart tarzı yerlerin kiralanması durumunda turistlerin mağduriyet yaşayabileceğini dile getiren Başkan Özcan Sucu, "Yasa çıktı ve gerekli denetimler yapılıyor. Sizler tatil yapacağım derken denetime tabi tutulursanız tatiliniz zehir olabilir. O nedenle rezervasyon yaptırdığınız yere dikkat etmelisiniz" uyarısında bulundu.

REZERVASYON YAPARKEN DİKKAT!

Rezervasyon yaptırırken otel ya da pansiyonların iyi araştırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Sucu, "Ne yazık ki her turizm sezonunda rezervasyon mağdurları ortaya çıkıyor. Dolandırıcılar otel, model ya da pansiyonların internet sitelerini kopyalayarak tatil yapmak isteyenleri ağlarına alıyor ve dolandırıyor. Rezervasyon yaparken de dikkatli olunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

REZERVASYON SÜRESİ KISALDI

5 Yıldızlı otellerde bayram yoğunluğu yaşansa da küçük oteller ve pansiyonlarda söz konusu hareketliliğin yaşanmadığını dile getiren Başkan Özcan Sucu, rezervasyon sürelerinin düştüğüne dikkat çekti.

Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Odası Başkanı Özcan Sucu, turlar dışında yapılan tatil rezervasyonlarının geçmiş yıllarda 3-5 ay öncesinden yapıldığını ancak günümüzde bir hafta 10 güne kadar düştüğünü kaydetti.

2024 SEZONU GÜZEL GEÇECEK

2024 Turizm sezonunun güzel geçeceğine inandığını ifade eden Başkan Özcan Sucu şöyle konuştu: "2023 Yılı turizm verilerine bakıldığında 2024 sezonundan umutlu olmamak elde değil. Bu büyük oteller olduğu gibi küçük oteller ve pansiyonlar için de böyle. Deprem ve seçim ile geçen 2023 yılında turizm verileri bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Bu sezon rekorlara bir yenisinin daha eklenmesi beklentisi içerisindeyiz. Güzel bakarsak güzel görürüz. Bizler 2024 turizm sezonundan umutluyuz."

Haber: Yalçın KÜÇÜK