• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 01 Şubat 2023 13:13

Kuyruklu Yıldız ne zaman geçecek?

Kuyruklu Yıldız ne zaman geçecek?
Amerika Birşleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı'ndan (NASA) yapılan açıklamada, bir kuyruklu yıldız 50 bin yıl aranın ardından Dünya'ya çok yakın bir mesafeye yaklaşacak. Peki, Kuyruklu yıldız ne zaman geçecek 2023?

Parlak yeşil bir kuyruklu yıldız, 50 bin yıl sonra ilk kez Dünya’ya yaklaşıyor ve iki yarım küre için de ayrı bir gösteri hazırlıyor. NASA yetkilileri, buzla kaplı ziyaretçinin ilk olarak Mart 2022'de Jüpiter'in yörüngesindeyken tespit edildiğini söyledi. "Kirli kartopu" olarak adlandırılan kuyruklu yıldız, en son Neandertal (neslinin tükendiğine inanılan ilkel insanlar) döneminde Dünya'ya bu kadar yaklaşmıştı. Peki, Kuyruklu yıldız saat kaçta 2023, 1 Şubat Kuyruklu Yıldız saat kaçta gelecek? Kuyruklu yıldız nedir?

 

21 Şubat Kuyruklu Yıldız saat kaçta, kuyruklu yıldız ne zaman geçecek 2023

1 Şubat Kuyruklu Yıldız saat kaçta, kuyruklu yıldız ne zaman geçecek 2023? 

Kuyruklu yıldızın ufukta yükseldikçe parlaklaşması ve en iyi şekilde şafak öncesi saatlerde görülmesi bekleniyor. Şubat ayının 10'una kadar da Mars'a yakın olacak.

 

Güney Yarımküre'deki gökyüzü gözlemcileri ise gelecek aya kadar beklemek zorunda kalacak.

 

31 Şubat Kuyruklu Yıldız saat kaçta, kuyruklu yıldız ne zaman geçecek 2023 1 Şubat Kuyruklu Yıldız kıyamet alameti mi, kuyruklu yıldız nedir, Türkiye’den görülecek mi

NASA'nın kuyruklu yıldız ve asteroit izleme biriminden Paul Chodas, geçen yıl gökyüzünü çok sayıda kuyruklu yıldız süslemiş olsa da, "Bu muhtemelen biraz daha büyük ve dolayısıyla biraz daha parlak görünüyor ve Dünya'nın yörüngesine biraz daha yaklaşıyor." diye konuştu.

 

41 Şubat Kuyruklu Yıldız saat kaçta, kuyruklu yıldız ne zaman geçecek 2023 1 Şubat Kuyruklu Yıldız kıyamet alameti mi, kuyruklu yıldız nedir, Türkiye’den görülecek mi

Çarşamba günü Dünya ve Mars yörüngeleri arasında saatte 207 bin kilometre hızla ilerleyecek.

 

Perşembe gününden itibaren dürbünle küçük bir yeşil parıltı olarak görülebilir.

 

Bilim insanları, gök cisminin 2 Şubat'ta Dünya'ya en yakın noktada olacağını kaydediyor.

Kuyruklu Yıldız görülecek mi? 

NASA, ziyarete ilişkin açıklamasında, “Kuyruklu yıldızlar, tahmin edilemez olmaları ile meşhurdular. Ancak bu, aynı şekilde parlamayı sürdürürse, görülmesi kolay olacak" denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.