• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 17 Nisan 2024 11:44

Korsan fotoğrafçı uyarısı

Korsan fotoğrafçı uyarısı

Hava sıcaklıklarının bir anda artması ile birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Antalya Fotoğrafçılar ve Kırtasiyeciler Odası Başkan Vekili Yılmaz Çamkesen, evlenecek çiftleri korsan fotoğrafçılara karşı uyarırken "En mutlu gününüzde mağdur olmayın" dedi.

ODA KAYDINI LÜTFEN SORUN

Düğün sezonunun açılması ile birlikte artan düğünler korsan fotoğrafçıların iştahını kabartırken işbaşı yaptılar. Yeni evlenecek çiftleri konsan fotoğrafçılara karşı uyaran Yılmaz Çamkesen, "Yeni evlenecek çiftlere odamıza kayıtlı olan esnafımızla çalışmalarını öneriyorum. Çiftlerin anlaşmak istedikleri kişilere oda kaydı olup olmadığını sorun" ifadelerini kullandı.

PARAYI ALIP KAYIPLARA KARIŞIYORLAR

Yılmaz Çamkesen, "Amacımız, vergi ödeyen resmi kayıtlı fotoğrafçılarımızın çıkar ve menfaatlerini korumanın yanı sıra evlenen genç çiftlerimizin de bu mutlu günlerin kayıtlı fotoğrafçılarla çalışmasını sağlayabilmek. Bizler kamu spotu oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü genç çiftlerimiz çok mağduriyet yaşıyor. Çifter sosyal medyadan kendilerine fotoğrafçı bulup paralarını ödüyor. Fotoğraflar ve videolar çekiliyor. Ama mutlu sonla sonuçlanmıyor. Çünkü yetki belgesi olmayan fotoğrafçı parayı alıp kayıplara karışıyor" açıklamasında bulundu. 

ZABITA EŞLİĞİNDE DENETİM

Her sene olduğu gibi bu sene de belediye zabıta ekipleri ile birlikte denetim yapacaklarını sözlerine ekleyen Antalya Fotoğrafçılar ve Kırtasiyeciler Odası Başkan Vekili Yılmaz Çamkesen, "Biz oda olarak ceza kesme yetkisine sahip değiliz. Fakat denetim tutanakları tutuyoruz ve kayıt dışı olan arkadaşların tespitini yapıyoruz. Bir yıl içerisinde 40- 50 milyon lira kayıp. Aynı zamanda kayıt dışı çalışan fotoğrafçılarda en az yüzde 70 civarında. Biz bu arkadaşların fotoğraf çekmelerine karşı değiliz. Bizim amacımız bu işi yapan arkadaşların vergi mükellefi olmaları. Gidip vergi kaydını yaptırsınlar gelsinler oda kayıtlarını yaptırsınlar yine fotoğraf çekmeye devam etsinler" şeklinde konuştu.

ESNAFA DA DESTEK OLUNUR

Yeni evlenecek çiftlerin fotoğraf çekimi için özellikle sosyal medyayı kullandığını dile getiren Yılmaz Çamkesen, "Ne yazık ki sosyal medyadan bulduğunuz fotoğrafçılar tarafından dolandırılma ihtimaliniz dahi bulunmakta. Oda kaydı olan esnafımızla çalışılması hem yeni evlenecek çiftlerin en mutlu günlerinin zehir olmasını önler hem de esnafımız para kazanır. Sonuçta bizler dükkan kirası ödüyoruz, vergisi var algısı var elamanı var. Gider kalemlerimiz oldukça fazla. Esnafımıza da destek olmak adına yeni evlenecek çiftlerden isteğimiz oda kayıtlı fotoğrafçılarla çalışmalarıdır" dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK