• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 12 Eylül 2022 14:29

Korsan Direksiyon Hocalarına Dikkat!

Korsan Direksiyon Hocalarına Dikkat!
Akdeniz Sürücü Kursları Federasyonu Başkan Vekili, Antalya Sürücü Kursları Başkanı Nazmi Acan, direksiyon eğitimi alacak kişileri sahte direksiyon hocalarına karşı uyardı.

Akdeniz Sürücü Kursları Federasyonu Başkan Vekili, Antalya Sürücü Kursları Başkanı Nazmi Acan, direksiyon eğitimi alacak kişileri sahte direksiyon hocalarına karşı uyardı.

 

Akdeniz Sürücü Kursları Federasyonu Başkan Vekili, Antalya Sürücü Kursları Dernek Başkanı Nazmi Acan, kaçak direksiyon dersi verenlerin herhangi bir kuruma bağlı olmadan çalışarak hem trafik güvenliğini tehlikeye attığını hem de sürücü kurslarını ekonomik kayba uğrattığını söyledi.

 

TRAFİK GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE GİRİYOR

 

Sürücü kursuna kayıtlı olmayan araç ve sürücü kursu öğretmeni olmayan kişilerin kesinlikle direksiyon dersi eğitimi vermemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Acan, “Kaçak direksiyon dersi verenler herhangi bir kuruma bağlı olmadan çalışarak hem trafik güvenliğini tehlikeye atıyor hem de kurumlarımızı ciddi anlamda ekonomik kayba uğratıyor." dedi.

 

EĞİTİM, BAKANLIK ONAYIYLA VERİLİR

 

Sürücü kurslarında SGK'li personel çalıştırdıklarını, kurum binalarına kira ödediklerini ve demirbaş araçlar satın aldıklarını anlatan Başkan Nazmi Acan, sözlerine ek olarak eğitimin sadece Milli Eğitim onayıyla verilebileceğini aktardı. Başkan Acan, "Bunu dışarıda kaçak olarak yapan kişinin herhangi bir gideri olmuyor. Böyle olduğu için dip fiyatlar vererek sektörümüzün kazancını çalıyorlar. Örneğin sürücü kursu direksiyon için bir eğitim bedeli olarak 200-250 lira istiyorsa korsan direksiyon öğretmenliği yapan insanlar 150 lira teklif ediyor. 100 lira karları oluyor 50 liraya da akaryakıt alıyorlar. Eğitim, sadece  milli eğitim bakanlığı onayı ile verilir. Milli eğitim, sürücü eğitimi onayını sadece sürücü kursu ruhsatını alan insanlarına vermiştir başkaları eğitim veremez.”ifadesini kullandı.

20 ASGARİ ÜCRET CEZA

Sürücü kursuna kayıt olmadan kaçak direksiyon eğitimi veren kişilerin yönetmelik gereği şikayet edildikleri ya da yakalandıkları takdir de maliyeden 20 asgari ücret ceza yediklerini bu faaliyeti yürütmeyi bir an önce bırakmaları gerektiğini aktaran Başkan Acan, “Yönetmelik ve kanun maddelerine göre, kaçak faaliyetleri sürdüren kişiler brüt asgari ücretin 20 katıyla cezalandırılıyor. Bu faaliyetleri sürdüren kişileri tespit edip ilgili mercilere ihbar edeceğiz. Kaçak faaliyetleri yürüten kişilerin bundan vazgeçmelerini tavsiye ederiz." açıklamalarını yaptı.

ARAÇLAR MUAYENEDEN GEÇMİYOR

Başkan Nazmi Acan, kaçak direksiyon eğitmenlerinin ek olarak araç üzerinde yapılan teknik değişikliği bildirmemekten dolayı da ceza alacaklarının altını çizdi. Kaçak eğitim verenlerin araçlara çift pedal sistemini taktıklarını aktaran Başkan Acan, "Bu yasal değil. Aracın teknik özellikleriyle oynandığı için muayene istasyonlarından geçmiyor. Bu yüzden de yakalandıklarını ceza kesiliyor. Vatandaşlarımızın ruhsatında 'sürücü eğitim aracı' ibaresi olmayan bir araçla eğitim almamasını tavsiye ederiz. Eğer eğitim alacaklarsa eğiticinin bir kuruma bağlı olmasını sorgulasınlar. Aksi durumda gerçekten ciddi sıkıntılar yaşayabilirler." uyarısında bulundu.


haberseri.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.