ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 04 Haziran 2024 10:11

Köpekleri tüfekle vuruyorlar!

Köpekleri tüfekle vuruyorlar!

Antalya'nın Kepez İlçesi Çamlıca Mahallesi'nde sokak köpeklerinin tüfekle vurulma olaylarının artması tepkilere neden oldu.

Sokak hayvanlarının toplatılması, barınaklarda 30 gün sahiplenilmeyi beklemesi ve ardından uyutulması gibi uygulamalar gündemdeyken, Antalya'nın Kepez ilçesi Çamlıca Mahallesi'nde sokak köpeklerinin tüfekle vurularak öldürülmek istenmesi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Mahallede üst üste köpeklerin tüfekle vurulması büyük tepkiye yol açarken sosyal medyada üst üste paylaşılmaya başlandı.

ÖNCE TÜFEK SESİ SONRA...

Son olay 2 Haziran Pazar günü meydana geldi. Sokakta beslenen köpeklerden bir tanesi daha Çamlıca Mahallesi'nde tüfekle vuruldu. Tüfek sesinden sonra köpek ağlama sesi duyan hayvanseverler sesin geldiği yöne doğru giderken yaralı köpeği yolda buldular ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi'ne götürdüler. 

KONU JANDARMAYA İNTİKAL ETTİ

Pazar günü yaşanan köpeğin tüfekle vurulması sonrasında hayvanseverler jandarma çağırdı. Bir süre sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri yaralı köpeğin bulunduğu yerin ve yolun fotoğrafını çekerken çevrede foto kapan aradı. Jandarma ayrıca Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi’ne de giderek köpeğin durumu hakkında bilgi aldı.

 

HAYVANSEVERLER AYAKTA

Çamlıca Mahallesi'nde son günlerde sokak köpeklerinin tüfekle vurulması olayı, mahalle sakinleri ve hayvanseverler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Olayın vahameti, bölgede yaşayan hayvanseverlerin ve hayvan hakları savunucularının harekete geçmesine neden oldu. Hayvanseverler, bu tür olayların tekrarlanmaması için acil önlemler alınmasını talep ediyor.

YETKİLİLERDEN ACİL ÖNLEM TALEBİ

Olayla ilgili olarak hayvanseverler, Kepez Belediyesi ve Antalya Valiliği'ni göreve çağırdı. Çamlıca Mahallesi'nde yaşayan bir hayvansever, "Bu dehşet verici olaylar karşısında sessiz kalamayız. Sokak hayvanlarının korunması için daha etkili önlemler alınmalı. Bu olayların failleri bulunarak cezalandırılmalıdır" dedi.

İÇERİSİNDE SAÇMALARLA YAŞIYOR

Çamlıca Mahallesi'nde daha önce de bir köpeğin tüfekle vurulduğunu dile getiren hayvanseverler, "Sokakta beslediğimiz bir köpek daha önce vurulmuştu. Apar topar Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi'ne götürdük çok şük yaşıyor ama hayvanın içerisinde saçmalar kaldı" ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇÖZÜM BEKLENTİSİ

Sokak hayvanlarının toplatılması ve barınaklara yerleştirilmesi uygulamaları tartışılırken, bu hayvanların barınaklarda yeterli bakım ve koruma altında olup olmadığı da sorgulanıyor. Barınaklarda 30 gün içinde sahiplenilmeyen hayvanların uyutulması konusu ise hayvanseverlerin en çok tepki gösterdiği noktalardan biri. Hayvan hakları savunucuları, bu uygulamanın hayvanların yaşam haklarını ihlal ettiğini ve daha insani çözümler bulunması gerektiğini vurguluyor.

TOPLUM BİLİNÇLENMELİ

Çamlıca Mahallesi'nde yaşanan olaylar, toplumun sokak hayvanlarına karşı bilinçlenmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim ve farkındalık kampanyalarının artırılmasını talep ediyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK