• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ocak 2023 15:17

Komşu duyurdu: Vize sürecini başlattık

Komşu duyurdu: Vize sürecini başlattık
Komşu duyurdu: Türkiye ile çok girişli vize sürecini başlattık

Türk turist ve iş insanlarının ülkeye kimlikle girişinin AB mevzuatı nedeniyle mümkün olmadığını belirten Bulgaristan Turizm Bakanı Ilin Dimitrov, 'Çok girişli vize için diyalog sürecini başlattık, AB'yi de bilgilendirerek en kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz' dedi.   İki ülkenin yaklaşık 7 milyar dolar olan ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak istediklerine vurgu yapan Dimitrov, bunun için iki ülkenin karşılıklı yatırım kolaylığı sağlama ve ulaşılabilirliği artırma konusunda çaba sarf ettiğini söyledi. BOTAŞ ile yapılan gaz anlaşmasının önemli bir adım olduğunun altını çizen Dimitrov, "İstanbul ile Plovdiv arasında yakında açılacak doğrudan uçuş bağlantısı da diplomasinin verimli çalışmalarının en iyi örneklerinden biri. İki ülkenin yaklaşımı da oldukça pozitif. Yapmamız gereken tek şey yatırıma elverişli ortamı yaratmak. Bugün birçok sektörde geçerli olmak üzere nitelikli iş gücünü oluşturmak için kadro değişimi yapmayı planlıyoruz. Balneoloji dediğimiz banyo ile tedavi bilimi iyi olduğumuz ancak kadroya da ihtiyacımız olan bir alan. Türkiye'den her türlü desteğe açığız. Türkiye, Bulgaristan'ın sektörde öncelikli ortağı. Türkiye'yi turizmde önemsiyoruz. Bu nedenle şubat ayından itibaren Türkiye'de turizm ataşemiz olacak.

 

TIR KUYRUKLARINI SIFIRLADIK, KISA SÜRELİ YOĞUNLUKLAR NORMAL

Bulgaristan Turizm Bakanı Ilin Dimitrov, Bulgaristan sınırındaki TIR kuyruklarına ilişkin soruya "Artık eskisi gibi bir kuyruk yok. Eskiden TIR kuyrukları 30 kilometreye kadar uzanıyordu. Bu sorunu çözerek, sıfırladık. Geliştirdiğimiz çözümler Türkiye ve Bulgaristan'ın inisiyatifi ile oldu. Unutmamalıyız ki, Bulgaristan Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı. En fazla ticaretin de bu bölgeye yapıldığı düşünüldüğünde kısa süreli yoğunluklar normal. Ancak eskisi gibi uzun süreli bekleyen TIR kuyrukları olacağını düşünmüyoruz" cevabını verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.