ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 10 Haziran 2024 10:14

KOMİSYON DEĞİL HİZMET BEDELİYMİŞ!

KOMİSYON DEĞİL HİZMET BEDELİYMİŞ!

TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında kredi kartına komisyon alındığı ile ilgili şikayetler artmaya devam ediyor. Araç sahipleri "komisyon alınıyor" derken TÜVTÜRK ise alınan ücretin komisyon değil hizmet bedeli olduğunu açıkladı.

KOMİSYON VATANDAŞTAN KESİLİYOR

Aracını TÜVTÜRK Sütcüler istasyonuna götürdüğünü belirten Levent A., "Aracımı muayene için Sütçüler istasyonuna götürdüm ve ödemeyi kredi kartı ile yaptım. Görevli kredi kartı ile ödemem durumunda 80 TL masraf çıktığını söyledi. Yanımda nakit olmadığı için kredi kartı ile ödemek zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

ÖDEMEK ZORUNDA KALDIM

Erdinç Y. isimli araç sahibi de kendisinden komisyon alınıdğını dile getirirken "Görevliye komisyon alınamayacağı ile ilgili mahkeme kararı alduğunu hatırlattım ancak yine de o komisyon bedelini ödemek zorunda kaldım" dedi.

BANKA KOMİSYONU VATANDAŞTAN

Abdullah Yiğit D. isimli araç sahibi de, "22.04.2024 tarihinde araç muayene istasyonuna gittim. Ödemem gerek toplam ücret 2 bin 077,6 TL olması gerekirken, kredi kartı ile ödeme yaptığım için 2 bin 166,31 TL ödemek zorunda kaldım. Zaten birkaç dakikalık işlem için bir sürü para ödüyoruz. Niçin banka komisyonu bizden alınıyor?" diye sordu.

BİREYSEL BAŞVURU GEREKİYORMUŞ

Motosikletini muayene götüren Semih Y. isimli vatandaşın da şikayeti yine komisyon ücreti konusunda oldu. Semih Y. ,"Araç Muayene İstasyonu'nda kredi kartı ile ödemede yasal olmamasına ve bu konuyla ilgili mahkeme kararı bulunmasına rağmen ödeme yaptığım sırada  komisyon ücreti kesilmiştir. Maalesef herkesin ücret iadesi için bireysel olarak başvuru yapması gerekiyormuş. Yetkililerin bu duruma seyirci kalmaları üzücü" şeklinde konuştu.

HİZMET SAĞLAYACININ HİZMET BEDELİ

Vatandaşlardan alınan kredi kartı komisyon ücretlerine karşın TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada komisyon alınmadığını dile getirildi. TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, "Kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemeler, 6493 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca, müşterilerimize tek seferlik ödeme hizmeti sunan bir hizmet sağlayıcı firma üzerinden gerçekleştirilmekte ve sunulan tek seferlik ödeme hizmeti karşılığında, hizmet sağlayıcı firma tarafından müşterilerimizden bir hizmet bedeli tahsil edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

HARİCİ ÖDEME ALINMIYOR İDDİASI

TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada ayrıca, "Tarafımızca araç muayene ücret bedellerinin ödenmesinde alternatif ödeme aracı olarak sunulan banka kartı ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde, muayene ücreti haricinde herhangi bir ek ücret alınmamaktadır" denildi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK