• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 07 Aralık 2022 17:26

Kod adı: Soko Schatten!

Kod adı: Soko Schatten!
Kod adı: Soko Schatten! Almanya'daki darbe operasyonundan yeni görüntüler; gözaltı sayısı artıyor

Almanya'da 'Soko Schatten' kod adı ile gerçekleştirilen büyük operasyonun ayrıntıları ortaya çıkıyor. Darbe gerçekleştirmek isteyen 1871 İmparatorluk yanlılarının evlerine ve mekanlarına yönelik operasyonda gözaltı sayısının arttığı kaydedilirken, operasyona ait yeni görüntüler de gelmeye başladı. Rusya'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Almanya'da terör örgütü üyesi olmak ve darbe planlama gerekçesiyle yapılan baskının yankıları devam ediyor. Savcılık sabahın erken saatlerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların, 1871 Alman İmparatorluğu'nu örnek alan bir devlet kurmak amacıyla terör örgütü kurmakla suçlandıklarını açıkladı.

Saatler ilerlerken olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya, yeni görüntüler gelmeye başladı. Sabah saat 06.00 sularında 'Soko Schatten' kod adıyla yapılan eş zamanlı operasyonda ağır silahlı ve özel donanımlı GSG9 ve SEK gibi özel timlerle birlikte 3 bin güvenlik gücünün katıldığı kaydedildi.

Toplam 52 şüpheliye ait 137 farklı adreste yapılan aramada ilk etapta 25 kişi gözaltına alınmıştı. Aynı zamanda Berlin'deki lüks bir bölgedeki bir eve de baskın yapıldığı ifade edildi.

Bunun dışında Baden-Wüttemberg eyaletindeki 30 mülkle ve Saksyona eyaletindeki Erz Dağları'ndaki bir omotobil tamirhanesi ile marangoz atölyesine de baskın düzenlendi.

Darbe planlayan grubun üyelerinin isimleri, Maximilian E., Michael F., Paul G., Norbert G., Markus H., Frank H., Matthias H., Ruth L., Andreas M., Thomas M., Harald P., René R., Melanie R., Ralf S., Wolfram S., Thomas T., Marco v. H., Rudiger v. P., eski AfD Belediye Meclis Üyesi Christian W. ve Peter W. olarak açıklandı.