• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 16 Kasım 2022 10:52

Kira oyununda son perde

Kira oyununda son perde
Kiralık daireler üzerinde oyunlar bitmiyor. Bazı emlakçılar, ‘ev sahibi gelecek’ bahanesi ile ev 6 aylı kiraya verileceğini duyuruyorlar. Amaç; daha fazla kiracıdan daha fazla komisyon alabilmek.

Ev sahiplerin kiralar üzerindeki rant oyunlarına emlakçılarda katıldı. Bir süredir yüksek kiralar ve taahhütnamelerle başı dertte olan kiracılara birde şimdilerde ‘ev sahibi gelecek sadece 6 aylık kiraya verilecek’ bahanesi ortaya çıktı.

Daha fazla komisyon kazanabilmek için bazı emlakçılar iddiaya göre evleri sadece ay aylığına olmak kaydıyla ilan koyuyor. Antalya’da içinde online emlak sitelerinde 6 aylık kira ilanı olması üzerine konuyla ilgili Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar değerlendirmede bulundu.

“AYAKÇI, DİYE TABİR EDİYORUZ”

Çağlar, “İnternet sitelerinde böyle 6 aylık kiraya verdiğini söyleyen kişiler emlakçı değil. Biz onlar ‘ayakçı’ diye tabir ediyoruz. Bu çevrimiçi emlak sitelerinin hiçbir denetimi yok. Devletin bu siteleri denetlemesi lazım. Oda kaydı olmaya kişiler emlakçıyız diyerek çevrimiçi ev alıp satıp kiraya veriyor. bu da emlakçılara büyük sıkıntı oluyor” dedi.

YASAL DEĞİL

Çağlar 6 aylık kiralama ilanları ile ilgili olarak, “Bu sitelere bir emlakçıların yetki belgesi olmadan ilan koymamıza izin vermiyor. Ama böyle kim olduğu bilmeyen kişiler ilan verebiliyor. Emlakçılar için sıkıntı. Odamıza kayıtla emlakçılarımızı böyle durumlarda bize soruyor. Bizde yasal olmadığını anlatıyoruz” diye konuştu.

MÜHÜBE TAŞKIN