• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 29 Mayıs 2023 20:43

Kılıçdaroğlu'na istifasını sundu

Kılıçdaroğlu'na istifasını sundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferle ayrıldığı 2. tur seçimlerinin ardından CHP'de gece boyunca toplantılar yapıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı liderlerinin CHP Genel Merkezi'ndeki toplantısından önce ve sonra partisinin MYK üyeleriyle bir araya geldi. Ankara kulislerine düşen son iddiaya göre ise hareketli dakikaların yaşandığı toplantıda CHP'nin MYK üyeleri Kılıçdaroğlu'na istifalarını sundu ancak "Bu gece için erken" yanıtını aldılar.   

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayında seçim sonrası CHP kulislerinde yaşananları aktardı. CHP MYK üyelerinin istifalarını Kılıçdaroğlu'na sunduğunu aktaran Canova, Kılıçdaroğlu'nun üyelere 'Bu gece için erken' dediğini aktardı.

"EN DOĞRU KARARI HEP BİRLİKTE VERELİM"

İşte Canova'nın açıklamasından satır başları; "CHP lideri edindiğim bilgilere göre 6 lider ile görüşmesinden önce de sonra da kurmayları detaylı olarak değerlendirmelerde bulundu. O değerlendirmeler sırasında MYK üyeleri istifalarını genel başkana sundu. Ancak Kılıçdaroğlu 'Bu gece için erken' dedi. Tekrar bir MYK ardından PM ve il başkanları ile toplantı yapacağını söyledi. 'En doğru kararı hep birlikte verelim' dedi. CHP'de hızlı bir değerlendirme ve özeleştiri süreci olacak ona göre de yol haritası şekillenecek 'Seçimi kaybetmemiş gibi davranmayacağız, özeleştiri yapacağız ve kendi değişimimizi gerçekleştireceğiz' mesajları veriliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.